• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investicija vredna 30 miliona dinara: Priboj potpuno transformisan, novi trg i podzemna garaža

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, cilj rekonstrukcije trga i izgradnje javne podzemne garaže je formiranje višenamenskog trga i pešačke zone

  • 1
Priboj, ulica Foto: RINA.rs

Opština Priboj u narednom periodu dobija novi trg i to sa podzemnom garažom, a u toku je priprema projektne dokumentacije. Trg će se nalaziti u centralnoj gradskoj zoni, pozicioniran između dva glavna gradska pravca Nemanjine ulice i Limskog keja.

- Prostor je trenutno neuređen koristi se kao pijaca i parking prostor. U neposrednoj blizini se nalazi reka Lim i uređen kej, pravoslavna crkva Vaskrsenja Hristovog, veliki broj komercijalnih, administrativnih i kulturnih sadržaja koji svojom strukturom ograđuju prostor - potvrđeno je za RINU u lokalnoj samoupravi.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, cilj rekonstrukcije trga i izgradnje javne podzemne garaže je formiranje višenamenskog trga i pešačke zone, rasterećenje prostora od motornih vozila, reorganizacija saobraćajnih tokova i uvođenje komunalnog reda u javnom prostoru.

Projektovati trg će Nemanjinu ulicu povezati sa rekreativnom zonom duž reke Lim, koji će predstavljati centar društvenih i kulturnih zbivanja, socijalnih kontakata i koji će vizuelno i funkcionalno predstavljati celinu sa širim kontekstom, dodaju u loklanoj samoupravi.

Rekonstrukcija trga obuhvatiće parterno uređenje i izmeštanje postojećeg prostora za parkiranje, formiranje jasnih pešačkih pravaca i staza kao i prostora za okupljanje, formiranje prostora za pijačnu prodaju sa mobilnim pijačnim tezgama, prostora za skladištenje pijačnih tezgi, parterno, pejzažno i ambijentalno uređenje trga, opremanje celokupnog prostora i rekonstrukciju i unapređenje postojećih zelenih površina.

Objekat podzemen garaže planiran je ispod platoa trga, a na krovu garaže u planu je da se formira ozelenjen krov.

Vrednost posla procenjena je na 30 miliona dinara, a tender je otvoren do 24. juna.

(Telegraf  Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pribojcanka

    28. maj 2024 | 13:30

    Da li ste vi zaista videli ovo sto ste opisali? U starom delu grada na jednom malom potezu umesto asfalta udrili kocke, bas ko ono u Bg kod Narodnog, eto to je taj urnebesni preobrazaj Priboja!! Dodjite ljudi i vidite. Koliko je to kostalo, to nije mera preobrazaja vec diskutabilno pitanje koje bolje da ne spominjemo jer je sramota zbog naroda koji ovde zivi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>