• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić se sastao sa Karniserom, generalnim sekretarom za urbanu agendu kraljevine Španije

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je glavni autor španskog Zakona o kvalitetu arhitekture, a Srbija treba da usvoji sličan zakon u skorijoj budućnosti

  • 0
Goran Vesić i Injaki Karniserom Foto: Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić održao je sastanak sa gospodinom Injaki Karniserom (Iñaqui Carnicero), generalnim sekretarom za urbanu agendu, stanovanje i arhitekturu u Ministarstvu saobraćaja, mobilnosti i urbane agende Kraljevine Španije i ambasadorom Kraljevine Španije NjE Huanom Hoze Sans Aparisiom.

Gospodin Karnisero je glavni gost na prvom Nacionalnom arhitektonskom forumu.

Razgovarano je o razmeni iskustava Srbije i Španije, jer je Karnisero glavni autor španskog Zakona o kvalitetu arhitekture, a Republika Srbija treba da usvoji sličan zakon u skorijoj budućnosti.

Injaki Karnisero rukovodi sprovođenjem aktivnosti predviđenih Zakonom o kvalitetu arhitekture – otvorena je Kuća arhitekture što se predviđa i Nacionalnom arhitektonskom strategijom Srbije koju je predložilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sprovodi se program rehabilitacije fonda javnih zgrada i poboljšanja njihove energetske efikasnosti.

Gostujući je profesor na različitim međunarodnim univerzitetima arhitekture – Kornel, Kolumbija, Jejl, MIT. Angažovan je i u radu u arhitektonskoj praksi za šta je dobio najprestižnije nagrade poput Zlatnog lava u Veneciji, a trenutno rukovodi Španskim bijenalom arhitekture koje je aktivnost Ministarstva.

Imenovan je za "nacionalnu kontakt tačku" Novog evropskog Bauhausa (New European Bauhaus – inicijativa koja povezuje Zelenu agendu kao viziju razvoja Evrope sa konkretnim životnim prostorima i iskustvima građana i građanki.

(Telegraf Biznis)

Video: Vesić na potpisivanju ugovora za gradnju "zelenih stanica" na auto-puta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>