• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupna vrednost dodeljenih sredstava je 200 miliona dinara

  • 0
Goran Vesić Foto: Predrag Mitić

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić uručio jе predstavnicima 14 lokalnih samouprava ugovorе o dodеli bеspovratnih srеdstava za rеalizaciju projеkata u okviru Programa podrške primeni naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara.

Sredstva su dodeljena Cacku, Zajecaru, Somboru, Zrenjaninu, Uzicu, Vrnjackoj Banji, Svilajncu, Ivanjici, Priboju, Aleksincu, Rumi, Arandjelovcu, Indjiji i Mionici.

Sredstvima Ministarstva biće sufinansirana realizacija projekata koje sprovode jedinice lokalnih samouprava a koji su usmereni na unapredjenje mobilnosti, povećanje bezbednosti i životnog komfora građana kroz primenu inovacija i digitalizaciju rada javne uprave.

Goran Vesić Foto: Predrag Mitić

- Vlada Republike Srbije zajedno sa 14 gradova i opština investiraće ukupno 460 miliona dinara u projekte unapređenja bezbednosti dece u zoni škola, svetlosne signalizacije, parkirališta za invalide, sisteme za pametno upravljanje saobraćajem, dinamičko merenje težine vozila u pokretu i druge projekte koji ce lokalne sredine približiti konceptu "pametnog grada" -  istakao jе Vеsić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je istakao da je ovo još jedan u nizu važnih projekata koje realizuje MGSI, a koji nam, kako je rekao život znače.

- Ovo su vrlo značajni projekti, koji povećavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Čačak će realizovati projekat za bezbednost sa 36 miliona, od čega smo 15 dobili od MGSI, i veliki je značaj što ćemo tokom ove realizacije implementirati monitoring, kako bismo pratili sve što se dešava u Čačku, uz saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - rekao je Todorović.

Napominjujući da ovo jeste velika finansijska, ali i stručna pomoć, zahvalio je Ministarstvu, Vladi Repubublike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću.

(Telegraf Biznis)

Video: Vesić: "Potpisali smo sporazume sa šest lokalnih samouprava o dodeli 9,2 miliona evra!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>