• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj čovek tvrdi da je pokušao da proda Prislijevu kuću bez znanja porodice: Otkrio način kako je zamalo uspeo

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samoidentifikovani prevarant rekao je Njujork tajmsu da se nalaze u Nigeriji

  • 0

U još jednom preokretu u bizarnoj priči o sumnjivoj pretnji oduzimanja imovine ikoničnog doma Elvisa Prislija u Memfisu, osoba koja je navodno bila umešana u šemu krađe Grejslenda odgovorila je na imejl CNN-a, preuzimajući odgovornost za prevaru.

- Ovu bitku nismo pobedili. Ukrao sam mnogo identiteta i dobio novac, ali ipak nekada ne dobijamo sve- napisao je samoproglašeni prevarant na mešavini engleskog i lugande, jezika koji govori više od 5 miliona ljudi prvenstveno u Ugandi, navodi Ujedinjene nacije.

Kao i kod svih prevaranata, nejasno je da li osoba koja je poslala e-poštu CNN-u zapravo stoji iza šeme. Ipak oni su odgovorili na zahtev CNN-a za komentar koji je poslat na e-mail adresu povezanu sa Naussani Investments and Private Lending, kompanijom koja je prošle nedelje pokušala da zapleni čuvenu vilu.

Grejslend je trebalo da izađe na aukciju pod izgovorom da ćerka pokojnog pevača, Liza Mari Prisli, koja je umrla 2023, nije uspela da vrati zajam od 3,8 miliona dolara koji je obezbedila od Naussani Investments pre svoje smrti, i da je koristila Grejslend kao zalog, prema sudskim dokumentima.

CNN se obratio na imejl adresu navedenu kao predstavnik kompanije u Keoughovoj tužbi radi komentara. Ta osoba je rekla da njegova kompanija nema potraživanja prema bilo kome povezanom sa Grejslendom i uputila je CNN na drugu adresu e-pošte koja navodno pripada osobi po imenu Gregori Nausani, koja je odgovorila kada ga je kontaktirao CNN.

Druge novinske kuće, uključujući Njujork tajms, koji je prvi izvestio o priznanju navodnog prevaranta u utorak, primili su slične poruke sa iste adrese e-pošte.

Samoidentifikovani prevarant rekao je Njujork tajmsu da se nalaze u Nigeriji i da su ciljane grupe uključujući mrtve i starije. Oni su posebno krenuli za žrtvama na Floridi i Kaliforniji, koristeći osetljive dokumente poput izvoda iz matične knjige rođenih da bi olakšali svoje planove, navodi se u članku Tajmsa.

- Koristimo nevine i krademo identitet - rekao je prevarant u e-poruci CNN-u.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>