• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslato više od 79,28 miliona računa za nagradnu igru Uzmi račun i pobedi

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo učešća u nagradnoj igri, građani ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi"

  • 0
Nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” Foto: RTS

Za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" za koju je prijava počela 8. aprila, do danas u osam časova poslato je 79.283.126 računa, registrovano je 15.938.072 bezgotovinskih plaćanja, kao i 95.221.198 jedinstvenih kodova i 513.094 naloga.

Prvo izvlačenje ovog novog kruga nagradne igre čiji nagradni fond obuhvata 10 stanova u Beogradu u naselju Zemunske kapije ukupne vrednosti od 1,9 miliona evra održano je 11. maja, a poslednje će biti sada u subotu 8. juna.

U prethodna četiri javna izvlačenja dodeljeno je osam stanova.

Pravo učešća u nagradnoj igri, građani ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi", koju je razvila Poreska uprava Srbije, a koja je dostupna u prodavnicama Google Play, Apple i Huawei.

U igri učestvuju računi sa QR kodom izdati na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024.

Vlada Srbije je, uz podršku NALED-a, pokrenula novi, šesti ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", koja se sa uspehom organizuje još od 2017. godine.

Cilj priređivanja nagradne igre je jačanje poreske kulture i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i jačanje motivacije za poštovanje propisa, dalje jačanje fiskalne discipline i podsticanje bezgotovinskog plaćanja kao jednog od instrumenata u borbi protiv sive ekonomije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>