• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obezbeđenje u prodavnicama će biti opremljeno kamerama kako bi se smanjile krađe: Radnici ipak nisu zadovoljni

Vreme čitanja: oko 1 min.

U istraživanju velikih lanaca koje je sprovela Nacionalna maloprodajna federacija prošle godine, 35% američkih trgovaca reklo je da istražuje kamere za telo za zaposlene

  • 0
Aerodrom obezbeđenje Foto: Shutterstock

Obezbeđenje maloprodajnog objekta koji rade po satu počeli su da nose kamere nalik policijskim u velikim prodavnicama. Maloprodajni gigant TJKS je izjavio da je kamere služe kako bi se sprečila krađa u prodavnicama i zaštitili klijenti i zaposleni.

Šef finansija TJKS-a Džon Klinger otkrio je inicijativu za mini kameru:

- To je skoro kao deeskalacija, gde je manje verovatno da će ljudi nešto uraditi kada ih snimaju.

TJKS nije sam. U istraživanju velikih lanaca koje je sprovela Nacionalna maloprodajna federacija prošle godine, 35% američkih trgovaca reklo je da istražuje kamere za telo za zaposlene. Proizvođač Taser uređaja i druge bezbednosne kompanije sada dizajniraju i prodaju kamere za telo posebno za radnike u maloprodaji.

Iako trgovci na malo kažu da žele da smanje skupe gubitke robe i da prodavnice budu bezbedne, opremanje radnika telesnim kamerama ne može mnogo da utiče na krađu u prodavnicama, kažu neki kriminolozi.  Jedan radnik u maloprodaji TJ Makk-a na Floridi rekao je da su kamere za telo bile "samo za pokazivanje" i da njihovo prisustvo ne čini da se zaposleni osećaju bezbednije, prenosi CNN.

Posao ovih radnika obezbeđenja "bio je da samo stoje tamo sa taktičkim prslukom sa oznakom bezbednosni i kamerom postavljenom na prsluk", rekao je zaposleni, koji je govorio pod uslovom anonimnosti jer nisu bili ovlašćeni da razgovaraju sa novinarima .

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>