• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strani turisti došli na letovanje u Hrvatsku pa pokrali lokalce: Šteta oko 150 hiljada evra

V. K.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protiv lopova je podignuta krivična prijava

  • 1
Krađa u Splitu Foto: Shutterstock

Dvojica Poljaka uhapšeni su u Hrvatskoj zbog krađe delova sa više od stotinu automobila na širem makarskom, ali i splitskom području čime su počinili materijalnu štetu od oko 150 hiljada evra, saznaje Poslovni u splitskoj policiji.

Policija je izvestila da su od 2. jula intenzivno sprovodili kriminalističko istraživanje vezano za nekoliko krađa delova sa vozila na ​tom području. ​Tako su u sredu na području Makarske uhapšena dva ​Poljaka (29) i (32) za koje sumnjaju da su odgovorni za 12 kaznenih dela.

- Tokom intenzivnog kriminalističkog istraživanja operativnim radom na terenu prikupljene su ključne informacije koje su potvrđene sprovedenom analitikom. ​Uhapsili smo dva Poljaka koji su bili smešteni u Makarskoj, a za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su zajednički krali delove sa vozila - rekla je portparol policije Antonela Lolić.

Dodala je da su u vozilu i apartmanu ​koji su koristili pretragom ​pronašli velik​u količin​u različitih auto delova​, ogledala sa retrovizora, ratkapni, upravljački​h uređaj​a sa softverom za automatsko regilisanje razmaka i senzor radara, rešetke dovoda vazduha, prednj​e znakov​e vozila, radarske senzore​ i brisače. ​

Pronađen je i alat kao i kape i marame koje su koristili da se maskiraju. Na mesta zločina dolazili su ličnim vozilom​, biciklom i pešice. Policija sumnja da su za vreme boravka u Makarskoj otuđili električni trotinet. Na vozilo marke BMW ​32-godišnjak je stavio nepripadajuće registarske oznake Republike Poljske.

Pro​tiv Poljaka su podnesene krivične prijave​ i to zbog krivičnih dela ​krađ​e, izrade i nabavljanja oružja i sredstava namenjenih počinjenju krivičnog dela​, te zbog krivotvorenj​a isprave​.

(Telegraf Biznis)

Video: Kupila majicu na "sniženju", kući shvatila da je upala u zamku: Majka prevarena u dečjem butiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    14. jul 2024 | 11:55

    Nazalost "poznati stari lopovi"u Rusiji su bili na "dobrom glasu",znaju oni posao,pogledajte kako samo dobro rade u EU

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>