• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

VW prekida proizvodnju jednog modela automobila: 900 radnika ostaje bez posla

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija ne planira smanjenje svoje osnovne radne snage, već su posao izgubili samo izvesni radnici sa ugovorom na određeno vreme

  • 0
Volkswagen, Folksvagen, kompanija, brend, logo Foto: Tanjug/AP

Zbog skorog završetka proizvodnje klasičnog VW Transportera, 900 privremenih radnih meesta biće izgubljeno u fabrici u Hanoveru krajem juna, javljaju nemački mediji.

Ugovori o korištenju radnika na određeno vrijeme, koji ističu krajem meseca, neće biti produženi. Portparolka kompanije je to potvrdila nemačkoj novinskoj agenciji (dpa) u sredu. Razlog tome je što proizvodnja Transportera T6.1 završava krajem juna.

Korištenje privremenih radnika planirano je od samog početka na ograničeno vremensko razdoblje za konačnu proizvodnju modela kako bi se obučila stalna radna snaga za nove modele kao što je električni Bulli ID Buzz.

- Privremeni rad važan je instrument fleksibilnosti za našu industriju – u vrijeme najveće potrošnje ili, kao što je trenutno slučaj, u projektima transformacije. Korišćenje privremenih radnika planirano je od početka i ograničeno do leta 2024. godine - rekla je portparolka.

VW ne planira smanjenje svoje osnovne radne snage, prenosi Feniks.

Portparolka je naglasila da neće biti smanjenja broja zaposlenih na neodređeno vreme. Oko 300 zaposlenih na određeno vreme dobili su ugovor na još godinu dana. Tu je i oko 200 privremenih radnika koji će biti zadržani nakon 30. juna, navode nemački mediji.

VW Nutzfahrzeuge zaustavlja proizvodnju modela T6.1 jer model više ne zadovoljava standarde kibernetičke sigurnosti koji će se primjenjivati ​​od jula. VW je nedavno izvestio o velikoj potražnji za modelom, koja bi trebala biti obrađena pre roka.

Model naslednik razvijen je zajedno sa Fordom i takođe ga proizvodi partner u svojoj fabrici u Turskoj. Do danas je T6.1 bio najpopularniji model u Hanoveru. Nakon što se ugasi proizvodnja ovog modela, nastaviće se s proizvodnjom modela Bulli ID.

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Matić o optimizaciji rada: Važan je dogovor, treba pustiti ljude da na miru rade svoj posao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>