• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuvena prodavnica u Grčkoj se zatvara: Vlasnik Nikos objasnio šta se dogodilo, ljudi su u neverici

V. K.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik se svim građanima koji su decenijama podržavali njegov biznis

  • 0
Sofiadis Foto: Društvene mreže

Posle pune 81 godine rada, prodavnica pozamanterije "Sofijadis" u gradu Volosu u Grčkoj, zatvara svoja vrata. Ova prodavnica počela je sa radom još daleke 1943. godine i sve ovo vreme odolevala je svim izazovima. Sad je došlo vreme da se zatvori, a razlog je gotovo neverovatan - zbog odlaska u penziju.

Prema rečima njenog vlasnika Nikosa Sofijadisa, krajem juna svoju prodavnicu će zatvoriti zbog odlaska u penziju. Nažalost, posao nema ko da nasledi te se posle više od osam decenija rada građani Volosa opraštaju od ove čuvene prodavnice, prenosi Taksidromos.

- Zahvaljujemo se svima vama koji ste tokom ove 81 godine našeg poslovanja bili uz nas i podržavali nas. Zahvaljujemo se i svima koji su radili u kompaniji "Sofijadis", kao i onima koji su sarađivali sa njom - kaže se u saopštenju.

Izgleda da je i Grčku uhvatio talas nezadovoljstva, pa tako mladi ne žele da rade starinske poslove već bi svi u neke moderne IT sfere. Ipak, nejasno je kako radnja ne može opstati u zemlji punoj turista, gde "dinar kapne" kako otvoriš oči.

Ili više to pravilo ne važi?

(Telegraf Biznis)

Video: Sara ima 10 godina i sama sklapa "Fiću"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>