• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Yugoimport-SDPR predstavio srpsku odbrambenu industriju na prestižnoj izložbi "Eurosatory 2024"

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Eurosatory je jedan od najznačajnijih i najposećenijih izložbi NVO u regionu Evrope

  • 0

Danas, 17. juna zvanično je počela međunarodna izložba naoružanja i vojne opreme "EUROSATORY 2024" u Parizu, koja će trajati do 21. juna.

Eurosatory je jedan od najznačajnijih i najposećenijih izložbi NVO u regionu Evrope. Broj izgalača kao jedan od egzaktnih kriterijuma obima izložbe je na ovogodišnjoj manifestaciji dostigao broj preko 2000 izlagača iz 62 zemlje, a prisutno je i preko 250 zvaničnih inostranih delegacija iz 96 zemalja.

Jedan od učesnika je i vodeći integrator odbrambene industrije Srbije, Yugoimport SDPR, koji ponosno učestvuje na ovogodišnjem "Eurosatory 2024", što predstavlja značajan korak za Srbiju u promociji svojih vojnih kapaciteta i tehnoloških dostignuća na globalnoj sceni.

Glavni cilj njihovog učešća na ovom događaju je da pokažu svetu razvojne i proizvodne kapacitete srpske odbrambene industrije. Na štandu su predstavljeni najnoviji programi i tehnološke inovacije, čime će Yugoimport-SDPR doprineti jačanju međunarodne saradnje i promociji srpskih vojno-tehničkih rešenja.

Ponuda Jugoimport- SDPR prikazana je kroz eksponate sredstava NVO i makete složenih borbenih sistema, multimedijalne prezentacije, postere i promotivne filmove.

Poseban akcenat u prikazu eksponata je na: borbeno oklopno vozilo "Miloš" i "Miloš 2", višenamensko borbeno oklopno vozilo "Lazar 3" i "Lazar 3M", samohodno artiljerijsko oruđe 155 mm "Nora M21" i "Nora NG", višecevni modularni samohodni lanser raketa 122/262 mm "Tamnava" i dr.

Takođe, predstavljene su i rakete "Grad" i "Munja", minobacačka municija 60-120 mm, municija srednjeg kalibra 20-57 mm, upaljači, artiljerijska municija 105-155 mm, artiljerijske rakete 107 mm i 122 mm, zaštitna oprema, snajperske puške 7.62 mm i 12.7 mm, jednometni i šestometni bacači granata, automatske puške 5.56 i 7.62, modularna puška, RBR 120 i dr.

Već prvog dana sajma izložbeni štand Jugoimport-SDPR posetio je veliki broj komercijalnih posetilaca i inostranih delegacija.

Zašto je EUROSATORY važan?

Inovacije i tehnologija: EUROSATORY je mesto gde se prikazuju najnovije inovacije u vojnoj tehnologiji i opremi, uključujući kopnene i vazdušne sisteme, logistiku, medicinsku podršku i sajber bezbednost.

Međunarodna platforma: Sajam služi kao međunarodna platforma za umrežavanje, saradnju i sklapanje poslova između zemalja i kompanija.

Industrijski trendovi: Učesnici mogu da prate najnovije trendove i razvojne pravce u odbrambenoj industriji.

Strategijske diskusije: Organizuju se brojne konferencije i panel diskusije gde se raspravlja o globalnim bezbednosnim pitanjima i strategijama.

Učešće Yugoimport SDPR na EUROSATORY 2024 značajno je jer omogučava kompaniji da:

- Održava korak sa globalnim trendovima u vojnoj industriji;

- Poveća konkurentnost na međunarodnom tržištu;

- Privuče potencijalne kupce i investitore;

- Ojača političke i ekonomske veze Srbije sa drugim zemljama;

- Sve ove aktivnosti doprinose jačanju nacionalne odbrambene industrije i ekonomskoj stabilnosti zemlje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>