• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na rekama i bazenima u šabačkom kraju spremni za toplotni talas

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na plaži "Stari grad" na obali Save samo nekoliko najhrabrijih se osmelilo da zapliva

  • 0
Jokin grab Foto: D.G.

Najavljeni toplotni talas spremno dočekuju na nekoliko kupališta u šabačkom kraju. Sezona je zvanično otvorena ovog vikenda, ali je na rekama i bazenim bilo malo ljudi pošto se zbog hladnih noći voda još nije ugrejala do prijatne temperature.

Na plaži "Stari grad" na obali Save samo nekoliko najhrabrijih se osmelilo da zapliva, ali se JKP "Stari Grad" postaralo da od prvog dana boravak na plaži bude prijatan i bezbedan.

- Plaža je proteklih dana uređena, a izvršene analize vode su uredne i voda je bezbedna za kupanje. O njihovoj bezbednosti brinu spasioci i dežurna ekipa hitne medicinske pomoći, a dežura i posada na čamcu za spasavanje - rekli su u JKP "Stari Grad".

Na ovoj plaži tokom letnjih vrućina vri od velikog broja kupača koji u Savi pronalaze besplatno osveženje, ali su zbog popularnih cena prepuni i gradski bazeni koji su danas (ponedeljak) otvorili kapije.

- Dnevna ulaznica za boravak od 10 do 19 časova košta 350 dinara, za decu do 6 godina ulaz je besplatan, a za decu uzrasta od 7 do 12 godina cena je 200 dinara. Porodična karta, koja podrazumeva boravak cele porodice bez obzira na broj članova koša 800 dinara - objavljeno je na stranici ove ustanove.

Za ležaljku na ovom bazenu treba izdvojiti 150 dinara. Cena noćnog kupanja je 350 dinara na otvorenom ili 550 dinara na zatvorenom bazenu uz korišćenje saune.

Na radost stanovnika Posavotamnave, od vikenda radi bazen u Vladimircima, a dnevna ulaznica je za 50 dinara jeftinija nego u Šapcu, dok posledpodnevno brčkanje od 15 do fajronta u 19 časova košta 200 dinara.

- Deca do 12 godina uz pratnju roditelja, kao i za trudnice, invalidi i penzioneri ne plaćaju ulaz. Iznajmljivanje ležaljke je 200, a suncobrana 100 dinara. Tokom leta za posetioce ćemo organizovati brojni zanimljive sadržaje i školu plivanja - rekla je Sandra Jovišević, direktorka Turističke organizacije u Vladimircima.

Dve termalne banje i akva park u Bogatiću nemaju problema sa vremenskim (ne)prilikama. Tamo se voda sa 75 hladi na prijatnih 35 do 40 stepeni, pa bazeni rade tokom cele godine.

Termalne banje "Jokin grab" i "Mačvansko vrelo" za 300 dinara nude boravak na bazenima sa lekovitom vodom i celodnevno uživanje u prijatnom ambijentu debele hladovine.

Za osveženje u ekskluzivnom akva parku "Termalna rivijera" potreban je malo deblji novčanik. Prema cenovniku objavljenom na sajtu, najjeftinija ulaznica košta 700 dinara (za decu od 2 do 12 godina), dok odrasli gosti plaćaju 1300 dinara.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovde bi svako želeo da stanuje - u komšiluku Muzeja Nikole Tesle i nove zelene pijace

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>