• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aviva uplovila u Boku: Ova superjahta je među 25 najskupljih na svetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brod vlasnika kluba Totenhem trenutno se nalazi u Kotoru

  • 4

Britanski milijarder i vlasnik fudbalskog kluba Totenhem Džo Luis još jedan je supebogataš koji poseduje superjahtu. Ovo veličanstveno plovilo stiglo je pre nekoliko dana u Kotor.

Impresivna jahta dugačka je 95 metara i procenjuje se da vredi 250 miliona dolara dok se bogatstvo njenog vlasnika procenjuje na 7.3 milijarde dolara, navodi Blumberg.

Jahta, koja ima osam apartmana za goste, heliodrom, teren za padel tenis, spa centar i bioskop, porinuta je 2017. godine. Ubrzo nakon toga svrstana je među 25 najvrednijih superjahti na svetu, pored onih koje su u vlasništvu bliskoistočnih kraljevskih porodica.

Jahta Aviva Foto: Wikimedia

Na jahti se takođe nalaze umetnička dela iz Luisove privatne kolekcije, koja je procenjena na više od milijardu dolara i uključuje dela Pikasa, Frojda, Klimta i Dega.

Osamdesetsedmogodišnji milijarder se početkom prošle godine predao policiji zbog optužbi da je odavao poslovne tajne prijateljima, romantičnim partnerima i saradnicima.

U januaru ove godine on je pred sudom priznao krivicu i rekao da je svesno odavao poslovne tajne što je rezultiralo milionskom zaradom onih kojima je tajne odao.Kaznu zatvora je uspešno izbegao kada je sud doneo odluku da treba da plati 5 miliona dolara i odsluži uslovnu kaznu od 3 godine.

(Telegraf Biznis)

Video: Milana Pavlović: Uspeh gledamo kroz novac i moć, a zaboravljamo šta je to život

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    24. jun 2024 | 16:38

    Mogu zamisliti sto se Stanija obradovala kad je cula ovu vest i odmah potrcala u Crnu Goru.

  • Boris

    25. jun 2024 | 14:50

    Kriminalac, kao i svaki milijarder. Prodao ocev restoran za par miliona, pa se udruzio sa saplemenikom Sorosem. Uzeo milijarde na berzi kladeci se da ce funta da propadne na crnu sredu, a to su on i Soros i ekipa i uradili i uzeli milijarde na toj kriminalnoj prevari. Posle su i meksicku valutu oborili, a pre toga se kladili na njen pad i opet uzeli milijarde. Mafija klasicna. Sve milijardere treba pohapsiti i oduzeti im do zadnje pare, jer nema jednog postenog medju njima, niti posteno zaradjenog novca. Umesto ove vasljive jahte mogle su tri bolnice da se sagrade.

  • Svetozar

    25. jun 2024 | 14:05

    Ono sto je za muzej plovi sa raznim degenericima sa velikim procentom da ce jednog dana prekriti pesak ili izgoreti u plamenoj stihiji.Tuzno je sta degenerici cine od umetnosti i kako se prema njoj ophode

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>