• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beogradski aerodrom ima novog direktora

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fransoa Berizo imenovan je za direktora aerodroma u Budimpešti

  • 0
Obilazak Aerodroma Nikola Tesla Foto: Nikola Anđić

Kompanija VINCI Airports objavila je danas da je imenovala Šivoana Rema za novog generalnog direktora kompanije Belgrade Airport, koji će tu funkciju i formalno preuzeti u narednim nedeljama.

Sadašnji generalni direktor Fransoa Berizo imenovan je za direktora aerodroma u Budimpešti.

- Zadovoljstvo mi je što dolazim u Beograd, da se pridružim nastavku velike uspešne transformaciju Aerodroma Nikola Tesla. Nastavićemo da se fokusiramo na to da aerodrom postane uzor u regionu za rast, efikasnost, korisničko iskustvo i brigu o životnoj sredini. Nestrpljivo očekujem da upoznam timove i sve zainteresovane strane koje su uključene u rad aerodroma- rekao je Rem.

Berizo je rekao da proteklih pet godina dinamične modernizacije i proširenja aerodroma predstavljaju uzbudljiv i veoma dragocen period.

- Zahvalan sam nadležnim institucijama u Srbiji i davaocu koncesije na podršci i ponosan što sam imao priliku da radim sa posvećenim i stručnim timovima u realizovanju mnogih dostignuća koje čine beogradski aerodrom onim što je danas - rekao je Berizo.

Kao diplomirani inženjer Politehničkog Univerziteta u Parizu, Šivoan Rem stručnjak je sa bogatim međunarodnim iskustvom u javnom i privatnom sektoru.

Donedavno je bio generalni direktor Aerodroma Ren i Aerodroma Dinar u Francuskoj, koji su deo mreže aerodroma kompanije VINCI Airports.

Nakon što se 2019. godine pridružio kompaniji, kao menadžer je upravljao međunarodnim projektima kompanije VINCI Highways, a potom je imenovan za izvršnog direktora aerodroma Tulon-Ijer u južnoj Francuskoj.

Pre toga, radio je na nekoliko pozicija u Vladi Francuske, kao šef sektora za tržište javnog duga i odnose sa investitorima u francuskom trezoru, potom menadžer portfelja u državnoj agenciji za upravljanje akcijama i kao finansijski ataše u Ambasadi Republike Francuske u Vašingtonu.

Kao generalni direktor kompanije Belgrade Airport Šivoan Rem nastaviće sa realizacijom narednih faza projekta proširenja i modernizacije koji ima za cilj da beogradski aerodrom dostigne 15 miliona putnika na kraju perioda koncesije i potvrdi poziciju saobraćajnog čvorišta u jugoistočnoj Evropi.

Kompanija VINCI Airports, kao vodeći operater privatnih aerodroma u svetu, upravlja razvojem i radom 70 aerodroma u 14 zemalja Evrope, Azije i Amerike.

Svojim stručnim znanjima u oblasti sveobuhvatne integracije, kompanija razvija, finansira, gradi i upravlja aerodromima istovremeno koristeći svoju investicionu sposobnost i stručnost kako bi uskladila operativne performanse, modernizovala infrastrukturu i pokrenula ekološke tranzicije.

VINCI Airports postao je prvi aerodromski operater koji je započeo sa implementacijom međunarodne strategije zaštite životne sredine 2016. godine, s ciljem postizanja nulte emisije ugljenika u celoj svojoj mreži do 2050. godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: U Boki usidrena jahta vlasnika Totenhema: Pogledajte zver od 250 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>