• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Jasmininoj kafani kisela voda 20 dinara, kafa i rakija po 60: “Koliko narod ima para, takve su i cene”

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jasmina je istakla da su cene u kafićima u Aleksincu daleko više, dok su ostale kafane "tu negde" sa cenama

  • 4
Ove dve slike fičer Foto: Telegraf/D.K.

Da li su cene u kafanama i kafićima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim većim mestima opravdane? Kafana u Aleksincu, u neposrednoj blizini bolnice u tom mestu, čija je vlasnica Jasmina Stanković (56), dokaz je da ugostiteljski objekti mogu da rade i sa cenama znatno nižim od onih koje obično srećemo.

U Jasmininoj kafani „turska“ kafa košta 60 dinara, čaj i čaša gaziranog soka su po 50 dinara, a čaša kisele vode je samo 20 dinara. Šljivovica, lozova rakija i votka koštaju po 60 dinara, dok je čašica vinjaka 70 dinara. Za „skuplja“ pića u Jasmininoj kafani važe piva Tuborg i Hajneken koja koštaju 130, odnosno 140 dinara. U kategoriji „skupljih“ pića su i flašice Koka kole i Fante čija je cena 120 dinara.

Jasmina je za naš portal rekla da je kafanu otvorila pre četiri godine, nakon što je duže vreme radila u drugim ugostiteljskim objektima.

- Posao ide dobro, imam stalne mušterije. Ne razmišljam da menjam cene, moram da ih prilagodim ljudima. Koliko narod ima para takve su i cene, a narod u Alekcincu nema para da bi cene bile više. Uspevam da platim sve troškove, uključujući i zakup lokala i to mi je najbitnije - kazala je Jasmina.

Ona je rekla da su cene u kafićima u Aleksincu daleko više, dok su ostale kafane "tu negde" sa cenama.

- Moje cene su sigurno najniže u Aleksincu, jer sam novi preduzetnik. Da je tako govori i to što nisam do sada imala gosta koji se žalio na račun koji je platio u kafani - izjavila je Jasmina.

Dodala je da zaista žali što joj je inspekcija zabranila da prodaje hranu u kafani, jer nema adekvatnu kuhinju, ali da su i cene hrane bile prihvatljive gostima – porcija pasulja sa slaninom i salatom koštala je samo 300 dinara, a tanjir čorbe 150 dinara.

(Telegraf Biznis/D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos o

    5. jul 2024 | 14:57

    Cista laz. Ovo je moguce samo ako radi neprijavljeno. Coca cola u nabavi najjeftinije se moze naci za 65-67 din, prema prici ona radi za 40-50 din po picu. Prijavljeni radnik je kosta 85000, sto znaci dnevno treba prodati 50-70 pica samo za radnika. Od cega placa robu, kiriju, struju, vodu, smece, muzicki dinar, amortizaciju opreme, porez a i njena zarada

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>