• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkrosoftovi zaposleni u Kini će morati da koriste isključivo Eplove ajfone za posao: Otkriven i razlog

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija želi da svi njeni radnici koriste Majkrosoftov menadžer lozinki i aplikaciju Ajdentiti pas (Identity Pass), a glavni razlog je zabrinutost za bezbednost podataka

  • 0
Zaposleni u Majkrosoftu u proseku su radili 4h duže na nedeljnom nivou Foto: Shutterstock

Američka tehnološka korporacija Majkrosoft saopštila je svojim zaposlenima u Kini da će od septembra morati da koriste samo Eplove ajfone prlikom prijavljivanja na radne računare ili telefone, navodi se u internom dopisu kompanije.

Kako prenosi Blumberg, radnici Majkrosofta više neće moći da koriste uređaje koji imaju operativni sistem Android u poslovne svrhe i umesto njega će dobiti novi ajfon 15.

Kompanija želi da svi njeni radnici koriste Majkrosoftov menadžer lozinki i aplikaciju Ajdentiti pas (Identity Pass), a glavni razlog je zabrinutost za bezbednost podataka.

Majkrosoft je pojačao bezbednost širom sveta nakon što se više puta našao na udaru hakera iza kojih navodno stoje strane države kao što je Rusija.

Izvršni potpredsednik Majkrosofta Čarli Bel je u maju najavio da će kompanija sprovesti najveća bezbednosna ažuriranja za poslednje dve decenije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić na otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>