• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rio Tinto pozdravio uredbu Vlade o projektu "Jadar"

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, projekat "Jadar" će morati da ispuni stroge standarde životne sredine u skladu sa propisima Srbije i Evropske unije

  • 0
Srbija Mapa Karta Rio Tinto Foto-montaža: Shutterstock

Kompanija "Rio Tinto" saopštila je danas da pozdravlja donošenje Uredbe Vlade Srbije o primeni uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita "Jadar".

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, projekat "Jadar" će morati da ispuni stroge standarde životne sredine u skladu sa propisima Srbije i Evropske unije, što uključuje i nastavak razvoja projekta u pravnom smislu, dalji rad na izradi Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, javni uvid i ishodovanje neophodnih dozvola i odobrenja i pre same realizacije projekta.

- Verujemo da Projekat 'Jadar' ima potencijal da postane resurs litijuma i borata svetskog ranga i nastavićemo da podržavamo dijalog zasnovan na činjenicama sa svim zainteresovanim stranama o prednostima projekta - navode iz kompanije.

Projekat "Jadar", kako se navodi, može da podstakne razvoj šireg lanca vrednosti za proizvodnju električnih vozila, kreirajući hiljade novih, visoko plaćenih i visoko kvalifikovanih radnih mesta u Srbiji za generacije koje dolaze, uz poštovanje najviših standarda zaštite životne sredine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Brnabić: Stavljena je tačka na slučaj RioTinto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>