• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upozorenje za one koji putuju na Crnogorsko primorje: Najavljena blokada tunela Sozina

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom trajanja blokade, saobraćaj je preusmeren na regionalni put Virpazar - Sutorman - Bat i magistralu Virpazar - Paštrovačka gora - Petrovac

  • 0

Meštani Crmnice najvili blokadu tunela Sozina u nedelju, 21. jul u period od 9 do 12 časova, te budite spremni ako ukoliko se uputite na Crnogorsko primorje put Bara. Kako su naveli protest će otkazati jedino ako dođe do izglasavanja predloga za izmjene i dopune Zakona o putevima ili dogovora o trajnom rješenju ovog pitanja sa kompanijom Monteput.

Protest koji je trajao dva sata održan je i 13. jula, a sve zbog toga što su građani Bara koji žive severno od tunela prinuđeni svakodnevno da plaćaju putrinu preko tunela Sozina.

- Mi smo ogorčeni, svaki dan da bi otišli na posao dajemo 2.5 evra u jednom i isto toliko u drugom pravcu. Znate li vi koliko je to mesečno, samo za to i gorivo ode više od pola plate. Od čega onda sa živimo, hranimo i školujemo decu - rekao je za RINU jedan od učesnika protesta pre pet dana.

Tokom trajanja blokade, saobraćaj je preusmeren na regionalni put Virpazar - Sutorman - Bat i magistralu Virpazar - Paštrovačka gora - Petrovac. Ali su neminovne ogromne gužve u saobraćaju ako do protesta dođe.

Poslanici u Crnoj Gori raspravljali su juče o izmenama Zakona o putevima, kojima bi se meštanima barske opštine sa područja kod Sozine omogućilo korišćenje tunela bez plaćanja putarina. O izmenama ovog zakona glasaće se naknadno.

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>