• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos na aerodromima sumiran u manje od 30 sekundi: Pogledajte kako su danas prošli svetski putnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stotine putnika je "nasukano" na svetskim aerodromima

  • 0
Haos na aerodromima Foto: x.com/shanselman

Tehnički kvar, izazvan ažuriranjem kompanije Crowdstrike koji je uticao na Windows, pogodio je danas aerodrome, banke, telekomunikacione kompanije, TV i radio stanice i supermarkete šitom sveta.

Stotine putnika ostalo je na aerodromima da satima čeka otklanjanje problema. Više od 3.800 letova je odloženo unutar, ka ili van Sjedinjenih Država od 10 sati ujutro, a preko 1.400 je otkazano. Globalno, bilo je preko 25.000 kašnjenja i više od 2.500 otkazivanja, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Mnogi putnici su svoja iskustva podelili na društvenim mrežama a jedan korisnik je objavio video, kako kaže, "haosa" na Berlinskom aerodromu, gde, ne samo da je bila ogromna gužva usled tehničkog kvara već ni hrana nije mogla da se naruči putem samouslužnih ekrana u poznatom lancu brze hrane.

Drugi korisnik je podelio dva snimka dugačkih redova i velike gužve na aerodromu u Edinburgu, u Škotskoj.  U opisu videa naveo je da mu je zaista bio potreban svaki minut od tri sata koliko je proveo u redu, čekajući da dođe do aviona.

Video koji je objavila putnica koja se nalazila na aerodromu JFK u Njujorku navela je da slika ne može da prenese pravu situaciju.

Aerodrom u Filadelfiji je bio jednako pogođen te je autor videa naveo da mu je dan zaista upropašćen.

Sve informacije o događajima tokom današnjeg dana i velikim problemima koje je tehnički kvar izazvao možete pronaći u tekstu ispod.

(Telegraf Biznis)

Video: Drama sa srpskim putnicima na aerodromu, ima i male dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>