• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povlači se proizvod sa srpskog tržišta: Opasnost od požara, izbijanja plamena i opekotina

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je punjač robne marke Konfulon

  • 0
Stop zabrana blokada Foto: Pixabay.com

Na portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO) saopšteno je da se povlači punjač robne marke Konfulon, model C 27A, bele boje.

Uređaj sadrži jedan izlazni priključak tipa USB i direktno se uključuje u utičnicu. Na kućištu punjača, navedeni su sledeći podaci: KONFULON Model: C27A Input: AC 100-240V 50/60 Hz 300mA Max Output: DC 5.0V═3,0A CE znak, simboli namene za unutrašnju upotrebu i uređaja klase II, Made in China.

"Na obuhvaćenim proizvodima izolacija je slaba i vremenom je degradirana pa može doći do prodora vlage ili prašine u uređaj, što dovodi do toga da zagađivači postaju provodljivi i izazivaju puzne struje; dolazi do kvara čvrste izolacije koji proizvodi preskakanje i emitovanje varnica, što može dovesti do požara, izbijanja plamena i da izazove opekotine. Takođe, uređaj se može pregrejati i delovi visokog napona mogu biti dodirljivi. Korisnik može dodirnuti deo proizvoda koji ima visok naponski nivo i doživeti strujni udar, pa čak može doći i do smrtnog ushoda", navodi se u saopštenju.

Referentni broj je: 002233489 2024 14830 005 000 335 004

Punjač Foto: NEPRO

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>