• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Filipini zabranili onlajn kazina: Dovedena u vezu sa teškim kriminalnim radnjama

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Industrija donosi procenjenih 2,9 milijardi dolara prihoda godišnje

  • 0
Zabrana online kazina na Filipinima Foto: Shutterstock, Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Filipinski predsednik Ferdinand Markos mlađi naredio je gašenje velike mreže onlajn kazina koja su povezana sa nizom kriminalnih aktivnosti. Lokalno poznati kao Pogos, skraćeno od Filipinski Ofšor Gejming Operateri, ova onlajn kazina uglavnom koriste igrači locirani u kontinentalnoj Kini, gde je kockanje ilegalno.

Međutim, sve više se otkriva da su korišćeni kao paravan za nezakonite aktivnosti, od telefonskih prevara do trgovine ljudima. Oni su cvetali pod Markosovim prethodnikom, Rodrigom Duterteom, koji se zalagao za prijateljske veze sa Kinom tokom svog mandata.

- Prerušavajući se u legitimne subjekte, njihove operacije su se upustile u nedozvoljene oblasti koje su daleko od igara kao što su finansijske prevare, pranje novca, prostitucija, trgovina ljudima, kidnapovanje, brutalna tortura, čak i ubistva - rekao je Markos u svom godišnjem obraćanju parlamentu u ponedeljak,

U utorak je filipinski regulator za igre na sreću rekao da će poništiti licence Pogosu i ugasiti sektor do kraja godine.

Pogo industrija se sastoji od preko 400 licenciranih i nelicenciranih preduzeća, zapošljavajući 40.000 ljudi direktno i indirektno, prema vladinim procenama.

Industrija donosi procenjenih 2,9 milijardi dolara prihoda godišnje, uzimajući u obzir prihode od poreza i igara.

Navodna veza između Pogosa i kriminalnih lanaca nedavno je dospela u centar pažnje nakon što je otkriveno da je Pogo u malom gradu bio paravan za centar za prevare.

Pogos je doveden u vezu sa tajnim bolnicama, a vlasti kažu da takve bolnice nude svoje usluge onima koji rade u takvim onlajn kazinima, nudeći usluge plastične hirurgije beguncima i radnicima centara za prevare kako bi im pomogli da izbegnu hapšenje, piše Bi-Bi-Si (BBC).

(Telegraf Biznis)

Video: Bojan Stanić o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Kinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>