• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pet mitova o jedrenju koje bi trebalo da zaboravite: Istina je mnogo pristupačnija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pročitajte koji su najčešći mitovi vezani za odmor na brodu i potom ih naprosto - razbijte

  • 0
Jedrilica Ilustracija: PIxabay

Iako kupovina jedrilice može biti skupa, najam je sasvim druga priča i mnogo pristupačnija opcija. Baš kao i s hotelskim i apartmanskim ponudama, postoje jedrilice različitih klasa i nivoa luksuza.

Mnogo je neistina koje kruže o jedrenju, brodovima i životu na moru. Čega se početnici najčešće, ali neopravdano boje? Od toga da je jedrenje skupo, preko tvrdnje da katamarani nužno imaju manju sigurnost od jedrilica, pa sve do zablude da jedrenje nije dobra ideja za porodicu.

Pročitajte koji su najčešći mitovi vezani za odmor na brodu i potom ih naprosto - razbijte!

"Jedrenje je samo za bogate"

- Iznajmljivanje jedrilice za jedrenje po Hrvatskoj može koštati već od 800 evra za nedelju dana. Možete birati gde ćete jedriti i obići fantastične destinacije na Jadranu koje inače ne biste videli, kao što je uvala Čikat na otoku Lošinju, koja nudi vezove, fantastične hotele, restorane i SPA iskustva.

"Pozliće mi na brodu"

- Jedan od najčešćih strahova među novim nautičarima je da će im biti loše na brodu. Gotovo 99% ljudi nema mučninu tokom plovidbe Jadranom ili Sredozemljem, jer su ta mora prilično mirna. Deca često bolje podnose jedrenje od odraslih.

"Maloj deci nije mesto na brodu"

- Deca uživaju u boravku na brodu i brže se navikavaju na valove od roditelja. Odmor na brodu otvara im nove horizonte, donosi predivna iskustva i sećanja koja će trajati ceo život.

"Katamaran nije udoban u nemirnim vodama"

- Katamarani su sigurni u nemirnim vodama zahvaljujući dvostrukom trupu i širokom gazu, što ih čini stabilnim i lakim za manevrisanje. Mogu izbeći oluje zahvaljujući velikim brzinama, malom gazu i lakoći manevrisanja.

"Voziće nas okoreli i pomalo zastrašujući 'morski vuk'"

- Vaš kapetan može biti i žena. Većina kapetana ne voli pušenje na brodu, ali vas mogu odvesti do mesta koja za to jesu. Danas kapetani ne konzumiraju alkohol dok su za kormilom, ali možete ih pozvati na večeru u neki od brojnih restorana u uvali Čikat, prenosi Jutarnji.

Sada kada znate istinu o najčešćim zabludama i mitovima o jedrenju, jedino što vam preostaje je da krenete u avanturistički jedriličarski izlet! Uz poštovanje svih sigurnosnih mera i puno vere u svog kapetana!

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>