• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mama, pošalji mi poruku!" Mislite da vam je dete u nevolji pa ostanete bez para: Na snazi nemilosrdna prevara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon što su žene poslale poruke na dostavljene brojeve telefona, od njih je zatraženo da uplate novac što su one i učinile, misleći da se radi o njihovoj deci

  • 0
Žena prevara telefon Foto: Shutterstock

Dve žene (71 i 75 godina) ostale su bez više hiljada evra kada su im se prevaranti u porukama predstavili kao njihova deca i napisali im da su im mobilni telefoni pokvareni, poslali nove brojeve telefona i račune za uplatu novca, saopštila je u sredu Policijska uprava iz Varaždina.

Nakon što su žene poslale poruke na dostavljene brojeve telefona, od njih je zatraženo da uplate novac što su one i učinile, misleći da se radi o njihovoj deci.

"Mama telefon mi je pokvaren, pošalji mi poruku na Whats Ap, broj 06********", stoji u poruci.

Svaka je uplatila po nekoliko hiljada evra na dostavljene račune. Nakon što je nepoznata osoba zatražila još uplata, odnosno nakon što su kontaktirale sa decom, shvatile su da su prevarene.

Prijave o prevarama dostavljene su policijskim stanicama u Varaždinu i Ivancu.

Iz PU varaždinske ističu da je u poslednje vreme zabeleženo više ovakvih prevara, pa skreću pažnju građanima da su poruke u kojima se prevaranti predstavljaju kao njihova deca, lažne, prenosi Zimo.

- Savetujemo građanima da sve takve ili slične poruke ignorišu ili da njihov sadržaj provere sa drugim članovima porodice. Ukoliko ste ipak postali žrtva prevare o tome odmah obavestite policiju - poručila je varaždinska policija.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>