• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkrosoft nakon poteškoća "časti" zaposlene: Kompanija beleži nikad bolje rezultate

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi, kompanija želi da nagradi radnike za dobru fiskalnu godinu

  • 0
Microsoft, Majkrosoft Foto: Tanjug/AP

Majkrosoft je u utorak objavio da će isplatiti jednokratnu nagradu zasnovanu na učinku do 25% godišnjeg bonusa za redovne zaposlene. Niži nivoi zaposlenih mogu dobiti do 25% bonusa, dok viši direktori mogu dobiti do 10%.

Ketlin Hogan, glavna službenica za ljudske resurse Microsoft-a, navela je u memorandumu da kompanija želi da nagradi radnike za dobru fiskalnu godinu.

Microsoft je prijavio povećanje prihoda od 15% u četvrtom kvartalu, dok su prihodi za celu fiskalnu godinu, koja je završena 30. juna, porasli za 16%. Akcije Microsoft-a su porasle za 26% u protekloj godini, nadmašivši Nasdaq, koji je porastao za 20%.

Nagrada varira u veličini kako bi bila značajna za zaposlene na različitim nivoima, istakla je Hogan. Microsoft se suočava sa izazovima zadržavanja zaposlenih i regrutovanja novih talenata u uslovima konkurentnog tržišta rada. Inženjeri specijalizovani za veštačku inteligenciju su posebno traženi.

Microsoft je u junu otpustio zaposlene koji su radili na mešovitoj stvarnosti, uključujući virtuelnu i proširenu stvarnost, nakon što je kompanija eliminisala oko 10.000 poslova početkom 2023. godine. U 2022. godini, Microsoft je povećao dodelu akcija za zaposlene i gotovo udvostručio budžet za povećanje plata zasnovano na zaslugama za radnike na nivou viših direktora i ispod. Međutim, nakon smanjenja rasta prihoda, izvršni direktor Satya Nadella obavestio je zaposlene da plate neće biti povećane.

(Telegraf Biznis)

Video: Anđelković o zaposlenima, situaciji na KiM i važnom gostu: Ono što je Pošta nekada bila, više nije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>