• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poreskom prevarom oštetili budžet Srbije za više od 20 miliona dinara: Uhapšen osumnjičeni

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičenom licu, određena je mera zadržavanja do 48 časova

  • 0
Policija hapšenje lisice rotacija Foto-ilustracija: Shutterstock

Jedna osoba je uhapšena pod sumnjom da je oštetila budžet Srbije u iznosu od preko 20 miliona dinara i počinila krivično delo pranja novca, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 14,7 miliona dinara, a još tri lica zbog krivičnog dela davanja neistinitih podataka prilikom registracije u APR-u, saopštila je danas Poreska uprava.

Hapšenja su izvršena u zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije, Operativnog odeljenja Novi Sad i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Prvoprijavljeni je organizovao osnivanje više preduzetničkih radnji i vodio njihovo poslovanje, te je u periodu od 1. decembra 2021 do 15. juna 2023. godine, u nameri da ostvari pravo na neosnovani povraćaj PDV-a, nadležnom poreskom organu podneo PDV prijave neistinite sadržine, u kojima je dao lažne podatke o navodnoj nabavci dobara u ukupnoj vrednosti od preko 104 miliona dinara, te je na taj način neosnovano iskoristio prethodni PDV sa pravom na odbitak u ukupnom iznosu od 20.071.741 dinara.

Osumnjičenom licu, određena je mera zadržavanja do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, sproveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

(Telegraf/Tanjug)

Video: Anđelković o zaposlenima, situaciji na KiM i važnom gostu: Ono što je Pošta nekada bila, više nije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>