• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni poziv nezaposlenima za subvencije za samozapošljavanje: Evo koji je rok za prijavu

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sredstva se odobravaju nezaposlenima koji se vode na evidenciji NSZ i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva

  • 1
kancelarija, ljudi, posao Foto: Freepik

Opština Kula i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisali su javni poziv nezaposlenim licima sa teritorije te opštine za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2024. godini, a rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je 31. avgust.

Sredstva za samozapošljavanje u 2024. odobravaju se nezaposlenima koji se vode na evidenciji NSZ i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Subvencije se dodeljuju u jednokratnom iznosu od 300.000 do 330.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

U pozivu je navedeno da je nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju u obavezi da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Ističe se da pre uključivanja u meru NSZ vrši proveru ispunjenosti zakonskih i uslova ovog javnog poziva.

Rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je 31. avgusta 2024.

U toku prethodnih pet godina ovu meru iskoristilo je 73 osobe sa evidencije NSZ, dok je ove godine na republičkom nivou sa teritorije opštine Kule ovu meru iskoristilo 16 nezaposlenih osoba.

Podrška samozapošljavanju obuhvata i stručnu pomoć.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Kristinin posao je da procenjuje talente: Evo kako prepoznaje da li ste pod stresom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoslav Spasic

    4. avgust 2024 | 15:00

    Da ali ovo je diskriminacija...vise bodova u startu imaju Romi,Povratnici iz zatvora i osobe iz porodicnog nasilja...ja sve razumem i trebali bih da dobiju ali iz posebnog fonda jer ovako niko drugi nema sanse da dobije sredstva

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>