• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić na sastanku ministara saobraćaja EU u septembru u Budimpešti

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mađarska organizuje ovaj sastanak kao priliku da ministri saobraćaja država članica EU razmene iskustva i ideje o saradnji sa resornim kolegama iz regiona

  • 0
Goran Vesić, Potpisivanje ugovora sa lokalnim samoupravama Foto: Nikola Tomić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić prisustvovaće u septembru neformalnom sastanku ministara saobraćaja Evropske unije, koji će biti održan u Budimpešti.

Vesić je prihvatio poziv svog kolege, mađarskog ministra saobraćaja i infrastrukture Janoša Lazara, koji mu je uputio poziv za sastanak koji će biti održan 19. i 20. septembra u glavnom gradu Mađarske.

- Veliko mi je zadovoljstvo što ću kao srpski ministar pristustvovati sastanku ministara saobraćaja i transporta EU, jer je Srbija deo evropskih transportnih koridora i ne može ni biti tretirana drugačije nego kao deo Evropske unije, kada je u pitanju saobraćaj. Srbiji je mesto u Evropskoj uniji i prvi put od početka našeg procesa priključenja Brisel pokazuje jasan ekonomski interes za Srbiju što potvrdjuju u nedavno potpisani sporazumi o strateškom partnerstvu - rekao je ministar Vesić.

Mađarska, koja predsedava EU, organizuje ovaj sastanak kao priliku da ministri saobraćaja država članica Unije razmene iskustva i ideje o saradnji sa resornim kolegama iz regiona.

(Telegraf Biznis)

Video: Vesić na potpisivanju ugovora za gradnju "zelenih stanica" na auto-puta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>