• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Objavljen javni poziv za bespovratna sredstva poslodavcima uključenim u dualno obrazovanje

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni poziv je otvoren do 12. septembra ove godine

  • 0
Obrazovanje Foto: Shutterstock/goodluz

Ministarstvo privrede objavilo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava poslodavcima uključenim u dualno obrazovanje koji obučavaju učenike kojima je završna školska godina 2024/2025. na dualnim obrazovnim profilima.

Javni poziv je otvoren do 12. septembra ove godine.

Poziv je objavljen u okviru Programa podrške jačanju kapaciteta poslodavaca uključenih u dualno obrazovanje u 2024. a koji sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Kancelarijom za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju programa su 50 miliona dinara i ona se mogu koristiti za finansiranje dela naknade za učenje kroz rad koju poslodavci isplaćuju učenicima koji pohađaju završnu školsku godinu u školskoj 2024/2025. godini na dualnim obrazovnim profilima ili za sufinansiranje instruktora za učenje kroz rad.

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju poslodavci koji imaju potvrdu o ispunjenosti uslova za učenje kroz rad i zaključen ugovor o dualnom obrazovanju i koji mogu da dobiju bespovratna sredstva srazmerno broju učenika završne godine školovanja, a koja po učeniku ne može biti manja od 17.000 dinara.

Pre zaključenja ugovora sa Ministarstvom o dodeli bespovratnih sredstava poslodavac je dužan da otvori poseban namenski račun kod Uprave za trezor.

Poziv i prateća dokumentacija su objavljeni na internet stranici Ministarstva privrede, Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, kao i na Portalu preduzetništva.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Anđelković o zaposlenima, situaciji na KiM i važnom gostu: Ono što je Pošta nekada bila, više nije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>