• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački proizvođač čipova gasi 1.400 radnih mesta: "Selimo se na jeftinije lokacije"

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selidba bi trebalo da prebaci radna mesta iz svih "zemalja s visokim platama" u povoljnije zemlje

  • 0
Infineon Foto: Shutterstock/Remus Rigo

Nemački proizvođač mikročipova Infineon objavio je da planira da ugasi 1.400 radnih mesta i preseli još toliko njih na "jeftinije lokacije" kako bi prebrodio razdoblje slabe potražnje. Otkazi će obuhvatiti oko 500 radnika u nemačkom Regensburgu, ponovila je kompanija, ne navodeći pojedinosti o drugim lokacijama.

Selidba bi pak trebalo da prebaci radna mesta iz svih "zemalja s visokim platama", od Severne Amerike do Azije, u povoljnije zemlje u kojima Infineon već posluje, dodao je izvršni direktor Jochen Hanebeck. Odluka o merama bila je teška, naglasio je Hanebeck, napominjući da će Regensburg zadržati status "središnje lokacije", usmerene na istraživanje i razvoj.

Potražnja ne pokriva zalihe

Infineon će i dalje otvarati radna mesta u Drezdenu, dodao je. Nemački proizvođač čipova trenutno muku muči sa slabom potražnjom, kao i ovaj sektor u celini. Juče su saopštili da im je dobit u trećem fiskalnom tromesečju prepolovljena, 403 miliona evra.

Prihod im se smanjio za devet odsto, na 3.7 milijardi evra. U četvrtom fiskalnom kvartalu, koji završava u septembru, očekuju prihod od oko četiri milijarde evra.

- Naša ciljana tržišta oporavljaju se jako sporo - napominje uprava kompanije, ističući da zbog kontinuirano slabog ekonomskog rasta krajnja potražnja u brojnim delovima sveta ne pokriva zalihe, prenosi Index.

(Telegraf Biznis)

Video: Bojan Stanić o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Kinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>