• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena mislila da kupuje karte za koncert omiljenog pevača, a sada je u suzama: Policija sprovodi istragu

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policijski službenici sprovode kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinioca protiv kojeg će nadležnom državnom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu za krivično delo prevare

  • 0
Starački dom, žena plače, baba Foto: Shutterstock

Kako je izvestila policija Vukovara, jedna žena je ostala bez hiljadu evra nakon što je prevarena zbog, kako je verovala, kupovine članske karte sa kojom bi mogla da posećuje koncerte poznatog pevača.

Naime, 71-godišnjakinja iz Vukovara je putem društvene mreže stupila u kontakt sa nepoznatim počiniocem koji je predstavljajući se lažnim profilom pod imenom poznatog pevača tražio da mu uplati iznos od par stotina evra kako bi joj poslao člansku kartu sa kojom bi posećivala njegove koncerte, na šta je oštećena pristala i krajem aprila 2024. godine uplatila dogovoreni iznos na bankovni račun.

"Zvali su je i rekli da imaju paket"

- Nakon toga ju je putem društvene mreže sa lažnog profila kontaktirala dostavna služba da imaju paket adresiran na njenu adresu i da im potvrdi da je ona primalac navedenog paketa te da mora uplatiti novčani iznos od par stotina evra, što je ona i uradila. Ponovo je primila poruku sa lažnog profila dostavne službe, od nepoznatog počinioca koji se predstavljao kao menadžer dostavne službe u kojoj je naveo da za paket koji treba da preuzme mora da uplati iznos od 2500 evra zbog troškova carine i veće težine paketa, na šta je 71-godišnjakinja rekla da nema toliki iznos te da može da uplati manji iznos, na šta je nepoznati počinilac pristao i obećao da će paket stići na kućnu adresu te joj dostavio podatke bankovnog računa na koji je 71-godišnjakinja uplatila dogovoreni iznos, no paket nije stigao, čime je oštećena za iznos preko 1000 evra - opisala je policija, prenosi Index.hr.

Policijski službenici sprovode kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinioca protiv kojeg će nadležnom državnom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu za krivično delo prevare.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>