• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Porodica katarskog princa vrednija od Bezosa i Gejtsa zajedno: Ipak, kruže glasine da ga je odbila Bela Hadid

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sheikh Khalifa je blisko povezan sa svojom porodicom, posebno sa majkom, Sheikha Moza, koja je prva dama Katara i predsednica Katarske fondacije

  • 2

Sheikh Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani, poznat kao KHK, rođen je 11. novembra 1991. On je trenutni katarski ministar unutrašnjih poslova, kraljevski član porodice i istaknuti kolekcionar automobila. Svojim životnim stilom, prepunim luksuza i bogatstva, privukao je pažnju širom sveta. Odrastao je u Dohi i kasnije se preselio u Los Anđeles radi studiranja na Univerzitetu Južne Kalifornije, gde je stekao diplomu i master iz javne politike i diplomatije.

Život u Los Anđelesu

Princ je stigao u Los Anđeles privatnim avionom, okružen poslušnicima, i nastanio se u luksuznom hotelu Beverly Wilshire umesto studentskog doma. Tamo je vodio raskošan život, redovno posećujući luksuzne restorane, kockarnice u Las Vegasu i rezervišući luksuzne lože za utakmice LA Lakersa. Njegov ekstravagantni način života privukao je pažnju tabloida, sa pričama o darivanju skupih poklona univerzitetskim službenicima i zaposlenima u DMV-u.

Strast prema automobilima

Sheikh Khalifa je poznat po svojoj impresivnoj kolekciji superautomobila, uključujući McLaren vredan 890.000 dolara i LaFerrari od 1,5 miliona dolara. Njegova kolekcija takođe uključuje Bugatti Divo, Lamborghini Sian FKP 37 i Ferrari Monza SP2. On je često viđen kako vozi svoje automobile po ulicama Monaka, Londona i LA-a.

Povratak u Katar i karijera

Nakon završetka studija, vratio se u Katar gde je postao oficir u unutrašnjim snagama sigurnosti. Godine 2020. imenovan je za člana Nacionalnog saveta za bezbednost i bio je komandant sigurnosnih operacija za FIFA Svetsko prvenstvo 2022. godine. Takođe je predsednik fudbalskog kluba Al-Duhail SC.

Porodični čovek

Sheikh Khalifa je blisko povezan sa svojom porodicom, posebno sa majkom, Sheikha Moza, koja je prva dama Katara i predsednica Katarske fondacije. Na njegovom Instagram profilu često se mogu videti slike sa članovima porodice, pokazujući ih u opuštenom, porodičnom okruženju.

Avanturistički duh

Pored automobila, princ uživa u aktivnostima na otvorenom kao što su trke kamila, ronjenje, jahanje i sokolarstvo. Katarska kraljevska porodica poseduje flotu superjahti koje princ koristi za svoje avanture, uključujući 400 miliona dolara vrednu jahtu Katara i 500 miliona dolara vrednu jahtu Al Lusail, prenosi Luxurylaunches.

Sheikh Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani je moderan princ koji balansira između svojih kraljevskih dužnosti i luksuznog načina života, ostavljajući trag gde god da ode.

Naime, poznati princ, kako mnogi mediji prenose, izneo je bračnu ponudu poznatom modelu Beli Hadid, koju je ona odbila.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • happy end

    9. avgust 2024 | 09:29

    Bela odbila jer je "pazar" tvrdila. A,on naravno nije imao vremena sa njom da se cima.Keva mu obezbedi 3 nova harema svake godine.Tako da Bele se ni ne seća više,kao "predprošlogodišnje" kiše.Priča ima happy end seli se na planetu mesec.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>