• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prevarena srpska porodica u Grčkoj! Trebalo da budu 11 dana na moru, uplatili depozit, a smeštaj ne postoji!

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pišem ovo kako ne bi i druge ljude prevarila u izela novac. A sad u potragu za drugim smeštajem, nažalost", napisala je Dragana

  • 4
Odmor letovanje novac cena Foto-montaža: Tanjug/AP, Shutterstock

Jedna porodica iz Srbije našla se u neobranom grožđu kada je stigla na grčko primorje i shvatila da njihov smeštaj ne postoji! Tačnije da je osoba kojoj su uplatili depozit za 10 noćenja slikala tuđu kuću i da ama baš niko ne zna ko je u pitanju.

Naime, izvesna Dragana ispričala je da je pre mesec dana uplatila 350 evra dotičnoj Marini Katsimodou u Nea Rodi, a da je na letovanje krenula sa suprugom i dvoje dece. U poslednjih nekoliko dana, Marina je prestala da im se javlja, a danas kada su stigli u mesto, dočekala ih je gorka istina.

Ženu, koja se predstavila kao osoba koja izdaje smeštaj, kontaktirala je preko Fejsbuka i poručila joj da želi da boravi u njenom apartmanu 10 noćenja početkom avgusta. Isprva joj je izvesna Marina poručila da je cena 1.300 evra, odnosno 130 evra po noćenju.

Dragana je bila na korak da odustane zbog cene koja joj je ipak bila nešto viša, ali izvesna Marina je bila spremna da koriguje cenu za 30 evra na šta Dragana isprva nije želela da pristane, srameći se da prihvati nižu cenu (odnosno verovala je da Marina može da izda i po 130 evra, te nije želela da je zakida).

Ali izvesnoj Marini izuzetno je odgovaralo da baš ugosti Draganu i njenu porodicu, te joj je tražila da uplati depozit od 350 evra do određenog dana, a ako to ne učini moraće nekome drugome da izda.

Naposletku, Dragana je tražila da joj se da naziv smeštaja kako bi njena deca mogla da ga pogledaju, na šta je Marina rekla da ne postoji naziv ali joj je dala mapu lokacije gde se nalazi.

Na kraju, porodica je uplatila depozit, a epilog već znate.

"Pišem ovo kako ne bi i druge ljude prevarila u izela novac. A sad u potragu za drugim smeštajem, nažalost", zaključila je Dragana.

Kako je prepiska bila na srpskom, mnogi su istakli da se već po odgovorima dotične Marine moglo videti da je reč o prevari, ali u tim momentima niko nije mogao da isključi da je koristila neki alat za prevođenje pa stoga verovatno Dragana i nije ništa posumnjala.

Podsetimo, ako se desi da dobijete smeštaj koji niste platili, a vlasnici vas ubeđuju da je to baš taj - evo šta da radite.

(Telegraf Biznis)

Video: Kupila majicu na "sniženju", kući shvatila da je upala u zamku: Majka prevarena u dečjem butiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pih

    7. avgust 2024 | 19:33

    Ali koliko treba da budeš glup da tražiš smeštaj preko fejsbuka...

  • Mell

    7. avgust 2024 | 19:06

    Da krene dvoje odraslih ljudi sa decom na more, niko im se ne javlja danima i još dali pare osobi sa društvene mreže...ovo sve gore od goreg 🤦😂

  • ccc

    8. avgust 2024 | 08:12

    Dok je ovaca bice i vune ....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>