• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nikakva realizacija projekta neće biti moguća, bez ispunjavanja svih preduslova": Mesarović o Rio Tintu

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Adrijana Mesarović istakla je da su bezbednost građana i zaštita okoline ključni uslovi za svaki projekat u Srbiji

  • 0
Adrijana Mesarović Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministarka privrede Adrijana Mesarović gostovala je danas u emisiji "Jutro" gde je govorila o Rio Tintu, ali i o protestima koji se zbog tog projekta pojavljuju širom zemlje. Ona je istakla da je predsednik Aleksandar Vučić naglasio će svaki projekat u Srbiji biti realizovan samo ukoliko se obezbede svi preduslovi za bezbednost građana, zaštitu životne sredine i očuvanje poljoprivrede.

- Predsednik Vučić je jasno stavio do znanja – svaki projekat u našoj zemlji biće realizovan samo ako se obezbede svi preduslovi za bezbednost građana, zaštitu životne sredine i očuvanje naše poljoprivrede. Setimo se vremena kada su neki sa velikom euforijom uveli Rio Tinto u našu zemlju, menjali zakone i obećavali litijumsku šansu. Danas, međutim, ti isti ne mogu da ispune svoje interese kroz ovaj projekat. Predsednik Republike, kao i prethodnih godina, ostaje posvećen dijalogu sa građanima. Nikakva realizacija projekta neće biti moguća, bez potpunog ispunjavanja svih preduslova - napisala je ministarska na svom instagram profilu u opisu snimka iz gostovanja.

Podsetimo, ona je danas istakla i da opozicija koristi litijum samo kao paravan, a da političke protivnike zapravo ne zanima ni životna sredina, zdravlje ljudi, napredak zemlje već ih jedino interesuje da otmu državu.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: "Protesti imaju za cilj da me smene i da spreče razvoj Srbije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>