• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milioner gledao kako mu u plamenu nestaje 16 miliona evra: Ljudi evakuisani sa superjahte

Vreme čitanja: oko 1 min.

Požar su prvo gasili spasioci sa remorkera Mascalzone Scatenato, a zatim i vatrogasci

  • 0

U blizini Sicilije izgorila je i potonula superjahta turskog biznismena Serkana Borančilija. Svi putnici, uključujući i njega, uspešno su evakuisani. Superjahta, nazvana Atina, bila je duga 47 metara i procenjena na 16 miliona evra.

Superjahta Atina, duga 47 metara, izgorila je u subotu u blizini plaže kod Olbije na Sardiniji. Prema izveštajima Boat Internationala, na brodu se u trenutku požara nalazilo 16 osoba koje su sve uspešno spasene.

Požar su prvo gasili spasioci sa remorkera Mascalzone Scatenato, a zatim i vatrogasci. Video sa Instagrama obalske straže prikazuje kako je veći deo jahte završio pod vodom na dubini od sedam metara. U rezervoaru jahte nalazilo se oko 50.000 litara goriva, ali do sada nije zabeleženo zagađenje okoline.

Vlasnik jahte je 53-godišnji turski preduzetnik Serkan Borančılı, koji je u trenutku požara takođe bio na brodu. Borančılı ima bogatu karijeru u tehnologiji i preduzetništvu, te je bio u upravi kompanije GittiGidiyor, koju je kasnije kupio eBay. Pored toga, Borančilı je bio uključen u projekte poput stranice za upoređivanje cena Cimri i sistema za plaćanje iPara, te je ulagao u brojne druge projekte. Njegova aplikacija za dostavu Getir, koju je suosnovao, trenutno beleži uspeh u Turskoj i inostranstvu.

Atina je izgrađena u holandskom brodogradilištu Heesen 2008. godine i do sada je nekoliko puta menjala ime: Elandess, Raasta i Naseem. Poslednji put je prodata 2021. godine za 16,25 miliona evra, nakon čega je prošla višemesečni remont u turskom brodogradilištu FDC Yachts kako bi se optimizovala za iznajmljivanje.

YachtCharterFleet navodi da se najam jahte tokom letnje sezone kreće od 220.000 evra nedeljno plus dodatni troškovi.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>