• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki udarac za američku i kanadsku ekonomiju: Zatvorene dve glavne železnice

E. K.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gašenje bi moglo da poremeti operacije u brojnim industrijama SAD

  • 0
dolar, fed Foto: Shutterstock

Dve glavne kanadske teretne železnice zatvorile su svoje operacije, blokirajući 9.000 članova sindikata koji upravljaju vozovima i zadajući potencijalni udarac kanadskoj i američkoj privredi, javljeno je iz uprave kompanija.

Skoro trećina tereta koji obavljaju dve železnice, prelazi američko-kanadsku granicu, a gašenje bi moglo da poremeti operacije u brojnim industrijama SAD, uključujući poljoprivredu, automobile, izgradnju kuća i energetiku, u zavisnosti od toga koliko će trajati isključenje.

Gašenje može jasno oslikati koliko su privrede dveju zemalja blisko povezane, gde mnoge industrije zavise od slobodnog kretanja robe preko granice za njihovo efikasno poslovanje.

Na primer, neke američke fabrike automobila mogle bi da se privremeno ugase ako ne mogu da urade motore, menjače ili neke delove u kanadskim fabrikama.

Takođe, američki farmeri bi mogli da naiđu na nestašicu đubriva, a postrojenja za prečišćavanje vode u blizini kanadske granice bi mogla da ostanu bez hlora koji koriste za prečišćavanje vode.

(Telegraf.rs/CNN)

Video: Kompanija "Mei Ta Europe" usrećila mališane OŠ "14. oktobar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>