• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zašto si rađala decu kad nisi sposobna?" Ispovest bivše prodavačice iz Smedereva otkriva poslodavca iz pakla

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nataša tvrdi da je poslodavac u potpunosti bio bez granica, te se nije libio da vređa radnice, i to na način koji mnogima ne bi pao na pamet

  • 2
Poslodavac đavo Foto: Shutterstock/Telegraf.rs

Kada nam je nedavno bivša zaposlena u trgovini iz okoline Smedereva otkrila kako se buđave kobasice pripremaju za prodaju, ispričala nam je i svoje iskustvo koje je doživela u istoj prodavnici.

Devojka tvrdi da je poslodavac u potpunosti bio bez granica, te se nije libio da vređa radnice, i to na način koji mnogima ne bi pao na pamet.

- Ja sam radila kratko, iako nisam imala drugi posao, morala sam da podnesem ostavku. Psihički nisam mogla to više da podnesem. Malo je reći da je vršen mobing na radnike. Koleginica je jednom došla i odradila celu smenu iako joj je dete bilo bolesno, ostavila ga je kod kuće. Nakon što je završila, poslodavac joj je tražio da ostane dodatno jos dva sata. Ona je objasnila situaciju, a on joj je samo rekao "zašto si rađala decu, kad nisi sposobna?" - istakla je ona.

Kako je potom ispričala devojka za Telegraf, poslodavac ima problem da pronađe radnike, pa se zbog manjka radne snage često javlja i situacija "bez slobodnog dana". Ipak, kako je malo mesto u pitanju, mnoge žene prosto nemaju gde, te ćute i trpe, dok slučajno ne naiđe nešto bolje.

Pojavljuje se kući bez problema

- Dve situacije koje ću zauvek pamtiti jeste trenutak kada je otišao kod koleginice kući. Koleginica se nije pojavila na poslu jer je imala trovanje hranom, bar je ona tako prijavila. Njega to nije sprečilo da ode kod nje kući i proveri da li je stanje baš toliko "hitno" da se ne pojavi na poslu. Kako nam je ona kasnije ispričala, njena mama je izašla iz kuće i nije zaključala vrata, a on je ušao u kuću, a potom i u njenu sobu nakon čega ju je probudio. Usledilo je pitanje "kako spavaš kad ti je toliko loše?". Takođe, u jednom trenutku radio je dečko koji je imao blage smetnje u razvoju. Napravio je grešku kada je pocepao džak brašna, nakon čega mu je poslodavac lupio "ćušku". Dečko je počeo da plače i otišao kući usred smene, što je bilo neprihvatljivo poslodavcu, pa je otišao kod njega kući da ga vrati. Roditelji dečka su ga izbacili napolje i zapretili tužbom - ispričala nam je devojka još neke neprijatnosti.

Poslodavac upućen u privatni život

Devojka priča da budući da je malo mesto u pitanju, on je često upoznat sa privatnim životom svojih zaposlenih što često koristi kao oružje protiv njih.

- Koliko sam upoznata nekoliko njih ga je prijavilo, uglavnom mlađe devojke koje to ne žele da trpe, dok kod starijih radnica sa porodicom često preovladava strah. Dovoljno je da samo kažem da on i danas radi, a koliko sam čula, jer više ne živim tu, situacija je čak i gora - poručila je devojka za Telegraf.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: Bez ozbiljne saglasnosti naučne zajednice neće biti projekta Jadar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мија

    29. avgust 2024 | 08:08

    Не култура,бахатост,да ли је то модел по коме треба да се понашају послодавци? Очигледно у Србији да! Просто треба питати послодавце,ако им је скуп радник,што не раде ваша деца,родбина,да ли би се на њих тако опходили,? Не мања позната чињеница да се купују скупи аутомобили,зидају,или купују некретнине...менталитет је приземна,образовање такође,па је резултат овакав!!!!

  • Srđa

    1. septembar 2024 | 18:16

    Malo mesto? Pa u malim mestima se još lakše takve bitange dovode u red ali ako su radnici "zečevi", a ne ujedinjeni, džaba im sve. Meni je baš nešto više preko glave da slušam konstantna kukanja i one budalaštine kako se nema izbora. Pa da se nema IZBORA ta reč ne bi ni postojala. Alo bre, sastanite se jedan dan svi iz te radnje i jednostavno ODLUČITE da se tamo više ne pojavljujete pa neka bitanga radi sam...a ako nije sposoban da "vuče" celu radnju, ZAŠTO JE OTVARAO?!? I, čisto da se zna-ja sam neko ko je u svom životu pravio radikalne rezove i evo, živa, zdrava, nikom ništa dužna, porodica ne trpi a povrh svega-već se "kotrljam" nizbrdo, tj. prešla pola veka. Malo samopoštovanja narode, a ne samo kuknjave. Ako od sebe napravite otirač, nemojte da se čudite kad o vas brišu noge.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>