• 9

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Brišu buđ s kobasice krpom, pa je premažu uljem, a kupci ih vole": Bivša prodavačica iz Smedereva sve otkrila

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojka, koja je radila u prodavnici (28), nam je otkrila kakve se tajne kriju iza polica

  • 9
kobasica suhomesnato prodavnica mesara Foto: Shutterstock

Nema sumnje da nam hrana u vitrinama često deluje primamljivo, sveže i sjajno. Međutim, prema priči jedne bivše zaposlene prodavačice, taj sjaj često maskira ružnu istinu.

Kako priča devojka koja je kontaktirala Telegraf, tek kada se zaposlila u prodavnici, videla je šta se zapravo dešava.

Neko vreme je radila u lokalnoj prodavnici u okolini Smedereva, a ono što je zatekla, nateraće vas da se zamislite kada sledeći put vidite buđ i opravdate prodavca sa rečima ,,svakome može da se desi".

- Nešto što ja sada nikada neću raditi, jeste da neću kupovati suhomesnate proizvode koji nisu vakumirani. Jedino ti proizvodi su donekle zaštićeni, mada, rok upotrebe je ipak diskutabilan. Nakon što sam počela da radim u prodavnici, uvidela sam dokle su poslodavci spremni da idu kako bi ostvarili zaradu, ne brinući o tome da li se ugrožava zdravlje kupaca - rekla nam je bivša zaposlena (28).

Kako se skida buđ?

Tvrdi da se u radnji gde je bila zaposlena pokvareni proizvodi nikako ne bacaju, a evo i kako tretiraju buđ.

- Proizvodi koji su pokvareni se nikako ne bacaju, spašava se sve što se spasiti može. Na primer, ako se kobasica ubuđa, ono što sleduje jeste vlažna krpa sa kojom se buđ skida, a potom se sve premazuje uljem, pa nam kupci često kažu kako su oduševljeni jer sve izgleda tako sveže, ironično zar ne? - tvrdi devojka.

Kaže i da su su prodavce terali da prepravljaju datume na artiklima.

- Nije to sve naravno. Alkoholom smo brisali i potom prepravljali datume. Takođe, ako rok naručene robe istekne, ono što ostane je trošak radnika. Tako je, radnika. Mi smo iz našeg džepa plaćali troškove, naravno mi i naručujemo istu, pa poslodavac smatra da je naša krivica što se kesice pudinga nisu rasprodale.

Kazne od 20 odsto

Za one koji su pokušavali da upozore potrošače, čekale su i kazne tvrdi.

- Kazne su veoma česte. Jednom se desilo da je došao otac sa malom ćerkicom, i onda je rekla da joj se jede čajna. Svi smo znali šta je prethodno urađeno sa tim proizvodom, pa je koleginica neprimetno samo odmahnula glavom, kako bi dala do znanja da istu ne kupuje, jer je ipak dete u pitanju. Nažalost, poslodavac je video šta se dešava, nakon čega joj je skinuo 20 odsto.

(Telegraf Biznis)

Video: Kompanija "Mei Ta Europe" usrećila mališane OŠ "14. oktobar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    23. avgust 2024 | 15:42

    To se radilo u radnjama i '80-tih i '90-tih,ništa novo,moja drugarica je ribala ubudjalu slaninu četkom i vodom,posle mazala uljem,i kad je moja keva htela sva oduševljena da kupi,ova joj rekla da neuzima,i posle meni objasnila.

  • Danijela Krstic

    23. avgust 2024 | 15:23

    U svim marketima tako rade kod privatnika jer svaki manjak u mesari placa radnik odbija mu se od plate ,a ko treba da snosi posledice toga je gazda ,pa šefovi koji porucuju robu koja ne moze da se proda , a u Srbiji ima kompanije koje nece da prihvate povrat i tako ono meso sveze koje dodje ako se ne proda u roku onda posledice snosi prodavac skida mu se sa plate

  • Miladin

    24. avgust 2024 | 08:55

    Kad bi ste svi samo 100 grama! Kupi brate vakumirano celi štapić p ajedi na miru! Nego Vam skupo da date 500 dinara za hranu a za cigare Vam nije puno!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>