• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opao iznos prosečne plate u Zagrebu, ali i dalje prelazi 1.500 evra

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najviša prosečna mesečna neto plata za jun isplaćena je u delatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog gasa

  • 0
Novac evri pare Foto: Shutterstock

Prosečna mesečna isplaćena neto plata po zaposlenome u pravnim licima u Gradu Zagrebu za jun ove godine iznosila je 1.509 evra, što je nominalni pad za 0,6 odsto u odnosu na maj, ali porast za 14,6 odsto u odnosu na jun prošle godine.

Prema podacima Gradske kancelarije za ekonomiju, ekološku održivost i strateško planiranje, najviša prosečna mesečna neto plata u pravnim licima za jun isplaćena je u delatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2.601 evro.

Najniža plata isplaćena je pak u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 871 evro.

Medijalna neto plata za jun iznosila je 1.274 evra, što znači da je polovina zaposlenih imala manje, a polovina više od toga iznosa.

U odnosu na prosečnu mesečnu platu za jun na nivou Hrvatske, koja je iznosila 1.315 evra, prosečna zagrebačka neto plata isplaćena za taj mesec bila je veća za 194 evra.

Prosečna mesečna bruto plata po zaposlenome u pravnim licima u Gradu Zagrebu za jun ove godine iznosila je 2.150 evra, što je pad za 0,7 odsto u odnosu na maj, ali porast za 14,9 odsto u odnosu na jun 2023. godine, prenosi Slobodna Dalmacija.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: "Gledaćemo da penzije i pre januara podignemo na 11 odsto"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>