• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Darko Popović o generacijama koje dolaze i bankarskom sektoru: "Neke industrije su kompletno transformisane"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Popović je govorio na panelu ,,Nove generacije. Nove tehnologije. Nova industrija?" na ovogodišnjem Finance Day-u

  • 0
Finance Day 2024 darko popovic Foto: Nikola Tomić

"Odgovor nije pitanje da li mi razumemo šta očekuje generacija nego koje industrije će uspeti da daju odgovor na to pitanje", poručio je predsednik Izvršnog odobra Banca Intesa Darko Popović na ovogodišnjem Finance Day-u u organizaciji kompanije Comtrade.

Popović je govorio na panelu ,,Nove generacije. Nove tehnologije. Nova industrija?", a na marginama istog je za Telegraf Biznis poručio da je skup otvorio aktuelno pitanje -uticaja novih generacija i naprednih tehnologija na poslovanje finansijske industrije u celini.

- Smatram da smo iz jedne šire i dublje perspektive uspeli da ponudimo odgovore, podelimo specifične uvide, iznesemo očekivanja, predvidimo dalja kretanja. I dok je konferencijski konsenzus da nove tehnologije nezaustavljivo transformišu savremeno poslovanje, smatram da je uticaj mladih generacija na različite industrije potpuno različit.

Neke industrije su kompletno transformisane, dok je u bankarstvu situacija drugačija, budući da najveći deo ulaganja ide u pravcu odgovora na pritiske regulative, zaštite potrošača i niskog prinosa na kapital, a samo fragment investicija završi u inovacijama - priča Popović za Telegraf izražavajući važnost prelaska sa analognog na digitalno bankarstvo.

- Što smo zahvaljujući tehnologiji i podacima sa one size fits all pristupa, preko bihejvioralističke segmentacije klijenata, došli do personalizovanog, one size fits one pristup, koji danas predstavlja glavni pokretač retail poslovanja. Verujem da je pred nama period u kome će bankarstvo iskoračiti iz tradicionalnih okvira i zapravo postati platforma, koja će kroz open banking koncept omogućiti klijentima da dobiju najveću vrednost kroz prilagođenu komunikaciju na kanalu njihove preference - zaključio je Popović.

Siže ovogodišnjeg Finance Day-a i šta drugi misle na ovu temu, možete pročitati ovde.

(Telegraf Biznis)

Video: Održano Alumni gala veče FON-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>