• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Do prvog stana u staroj ili novoj gradnji uz 10 posto učešća

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

AIK banka je pripremila ponudu koja vas brže i pouzdano vodi do vašeg prvog doma iz snova

  • 0
AIK Banka Foto: Promo/ Petar Šarčev

Jedna od glavnih životnih ambicija većine mladih ljudi širom sveta, uključujući i mlade u Srbiji, jeste pronalazak i kupovina sopstvenog doma. Mnogo je onih koji su studije proveli deleći mali prostor sa cimerima, nastavljujući takav način života i nakon studija, pa je sopstveni dom više od ambicije. To je nešto o čemu se često misli, zamišlja svaki detalj i detaljno planira svaki korak do ostvarenja.

Podaci Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) za prvu polovinu prošle godine, pokazuju da se mladi do 30 godina javljaju u više od 15 odsto kao kupci stanova, što je značajan napredak u odnosu na 2019, kada je udeo ovih kupaca bio skromnih 7,9 odsto.

Ova brojka ima tendenciju da nastavi da raste, pa mladima posebno može biti atraktivna aktuelna ponuda AIK Banke, koja će im omogućiti da do svog prvog stana dođu uz 10 odsto učešća (umesto uobičajnih 20%) bilo da stan kupuju u staroj ili novoj gradnji!

AIK Banka Foto: Promo

Ovo učešće omogućava onima koji planiraju kupovinu svog prvog stana, bilo da se radi o mladom paru, osobi koja još uvek živi sa roditeljima ili nekome ko je do sada životni prostor delio isključivo sa nekim, da se brže odluče na taj korak, kao i da imaju više finansijske fleksibilnosti u početnoj fazi opremanja stana. A kada smo kod roditelja, jedan od njih može da vam bude solidarni dužnik, odnosno da udružite primanja u jednoj rati, pri čemu godine solidarnog dužnika ne utiču na rok otplate kredita.

Šta još treba da znate na putu do prvog stana uz AIK Banku?

Aktuelna ponuda stambenih kredita AIK Banke dolazi uz kombinovanu kamatu, što znači da prve tri godine, kamatna stopa je fiksna i iznosi 4,99%, a nakon toga a nakon toga nastavljate da otplaćujete kredit po promenljivoj kamatnoj stopi od 2,75 odsto + 6m Euribor.

Rok otplate kredita je do 30 godina, kako bi se maksimalno prilagodio mogućnostima klijenata, posebno onih kojima je ovo prvi kredit ove vrste.

AIK Banka Foto: Promo/ Petar Šarčev

Banka preuzima troškove procene nepokretnosti i kreditnog biroa, a za zahteve podnete do 30. novembra Banka preuzima i troškove obrade kredita.

Potrebnu dokumentaciju je moguće preuzeti sa sajta Banke.

Ako ne kupujete prvu, već novu nekretninu, svi navedeni uslovi se odnose i na vas osim iznosa učešća koje je u tom slučaju 20 odsto.

Posetite najbližu filijalu AIK Banke i napravite prvi korak ka svom prvom stanu!

(Telegraf.rs/PR)

Video: Vučić na otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>