• 15

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić saopštio: "Nadamo se izvanrednim vestima za 48 sati u oblasti finansija"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetimo, misija MMF-a boravi u zemlji do 15. oktobra

  • 15
Srbija Francuska Aleksandar Vučić Emanuel Makron poseta konferencija za novinare Palata Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se nada izvanrednim vestima za našu zemlju u narednih 48 sati, što bi, kako je rekao, bio kreščendo našeg finansijskog uspeha, ali da će to moći da objavio tek u petak uveče ili u subotu ujutro.

U izjavi novinarima nakon obilaska završnih radova na Železničkoj stanici Subotica, Vučić je rekao, govoreći o brzoj pruzi Novi Sad - Subotica, da je ponosan na Srbiju i sve što je uradila.

- Ponosan sam na sve što smo napravili i to je nešto što niko neće moći da nam oduzme. Ovo je neverovatan uspeh, ovo se ne gradi svakih godinu dana. Ovde je ogroman novac bio potreban, nastavićemo da radimo, mnogo moramo u Banat da ulažemo - najavio je Vučić.

Dodao je da ako se bude obezbedio novac uskoro, krenuće da se gradi pruga od Pančeva preko Opova, Zrenjanina, Miloševa, do Kikinde i levim krakom, odnosno zapadnim i severozapadnim ka Subotici da se povežu i Čoka i Subotica.

- Mnogo bismo uradili, a onda nam ostaje posle Sombor, Vrbas, 53 kilometra da i Somborci, ljudi iz zapadnog Bačkog okruga dođu do brze pruge. Kasnije i Sombor, Subotica, ali mnogo, mnogo para to zahteva, tako da videćemo - rekao je Vučić.

On je zavhalio na ogromnoj posvećenosti projektu izgradnje pruge svima koji su u njoj učestvovali.

- Napravićemo veliku proslavu 24. novembra. Verujem da će nam se pridružiti i (mađarski premijer) Viktor Orban, ako bude mogao. Zajednički smo ovo dogovarali, red je da zajednički proslavimo. Doći će nam i ministar velike vlade Narodne Republike Kine ovde da zajedno sa nama ovaj uspeh proslavi. Tako da 24. novembra narode spremajte se iz Beograda do Subotice za sat i deset - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: Od Beograda do Subotice putovaće se sat i 10 minuta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stefff

    3. oktobar 2024 | 17:57

    Srbija je postala ekonomski stabila drzava i drago mi je zbog toga. U korak smo sa vecinom evropskih zemalja u svim oblastima pa i u ekonomiji koja je cini mi se stabilnija nego ikad i sto ce se odraziti na zivotni standard. Bravo za aktuelnu vlast.

  • Zagorka

    3. oktobar 2024 | 17:55

    Vučić će nas sve obradovati lepim vestima što se tiče ekonomske situacije u Srbiji.

  • Nikola

    3. oktobar 2024 | 18:00

    Verujem da ce odluka biti ispravna kao i do sada

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>