• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džjoti je prodao firmu i od zaposlenih napravio milionere: Novac su zaradili od svojih akcija

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je mislio da je mogao još da postigne sa svojom kompanijom, prihvatio je ponudu zbog dobrobiti radnika

  • 0
milioneri pare uspeh novac bogataši dobitak pare bogatstvo Foto: Shutterstock/Marijus Auruskevicius

Džjoti Bansal, osnivač kompanije AppDynamics, suočio se s teškom odlukom 2017. godine kada je Cisco ponudio da kupi njegovu softversku startap kompaniju za 3,7 milijardi dolara, samo nekoliko dana pre IPO-a (prve javne ponude).

Dok je prodaja garantovala značajne finansijske nagrade za njegove zaposlene — oko 400 njih videlo je porast vrednosti svojih akcija na najmanje 1 milion dolara — Bansal je takođe razmatrao kulturni i finansijski uticaj na svojih skoro 1.200 radnika. Priznao je da bi izlazak na berzu mogao potrajati godinama i nositi rizike, što je prodaju učinilo sigurnijom opcijom za njegov tim.

- Imali smo desetine zaposlenih sa ishodima većim od 5 miliona dolara. To su ishod koji menja život - rekao je Bansalov portparol.

Iako je Bansal kasnije izrazio žaljenje zbog prodaje, verujući da je mogao nastaviti s razvojem kompanije, naglasio je da je to bila ispravna odluka na osnovu okolnosti u to vreme. Istakao je da je dobrobit njegovih zaposlenih bila njegova primarna briga u procesu donošenja odluka, čak i kada je lično značajno profitirao od prodaje, piše Si-En-Bi-Si (CNBC)

(Telegraf Biznis)

Video: Pohod na Mont Everest, startap ili preduzetništvo? Andor Luhović otkriva šta mu je od toga propalo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>