• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglašena prodaja preduzeća bivšeg hrvatskog ministra Radimira Čačića: Početna cena 1,58 miliona evra

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na elektronsku aukciju ide više od 37.000 kvadratnih metara zemljišta, uključujući restorane, prodavnice, zgrade...

  • 0
radimir čačić Foto:Wikipedia/Vlada Republike Hrvatske

Trgovački sud u Varaždinu odredio je prodaju zemljišta i nekretnina stečajne kompanije Coning, nekadašnjeg preduzeća bivšeg ministra Radimira Čačića, po početnoj ceni od 1,58 miliona evra. Na elektronsku aukciju ide više od 37.000 kvadratnih metara zemljišta, uključujući restorane, prodavnice, zgrade i čak "zdenac kod birtije".

Na nekretninama je upisano pravo u korist Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). Prva aukcija ne može se održati ispod 1,189.050 evra. Dosad je unovčeno 14,85 miliona evra imovine, dok još ostaje 1,73 miliona evra nekretnina.

Najskuplja prodata nekretnina bila je hotel Pagus, prodata za 4,54 miliona evra, dok je drugi najvredniji objekat hotel Trakošćan prodat za 29,05 miliona kuna, prenosi Poslovni.

U procesu prodaje, takođe su unovčeni restoran i paviljoni u Svetom Jurju.

U ponudi su i automobili, teretno vozilo i traktor, a ističe se jahta Benetau Oceanis 411 Clipper prodata za 222.002 kune. Stečajni postupak nad Coningom otvoren je 2018. godine, a ukupne obaveze kompanije prilikom otvaranja stečaja iznosile su oko 367 miliona kuna.

(Telegraf Biznis)

Video: Poklanja dve kuće, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Ljiga, uslov je samo jedan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>