• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zavirite u voz koji vas vraća kroz vreme za samo 12 evra! Imate osećaj kao da ste u knjizi Agate Kristi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Put kroz prelepe krajolike Švajcarske u ovoj jedinstvenom vozu od Gštada do Zvaisimena u prvoj klasi košta 21.49 dok je u drugoj klasi karta samo 12.55 evra

  • 0
Belle Epoque voz Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Period poznat kao " La Belle Epoque" ili bukvalno "Prelepa era" je period u istoriji Evrope a posebno Francuske koji je trajao od 1871. do početka Prvog svetskog rata, 1914. godine. Oni koji se zateknu u Švajcarskoj imaju jedinstvenu priliku da se za simboličnu svotu novca vrate kroz vreme i uživaju u estetici ovog perioda.

Ako se fokusiramo na lepše stvari ovog perioda, obeležio ga je procvat umetnosti, prosvetiteljstva, tehnologije kao i naučnih inovacija. Ovo je bio period nešto duže stabilnosti u istoriji Francuske a estetiku obeležavaju revolucionarni umetnici poput Renoara, Manea, Matisa, i Tuluz-Lotreka, da imenujemo samo nekoliko.

"Prelepa era" je zapravo nostalgični opis jednog trenutka u istorji koji nije bio apsolutno prelep ali horor koji je doneo period posle 1914. godine, svakako je učinio da se sa velikom nostalgijom gleda na njega.

Danas, više od 150 godina od početka ovog perioda, a nostalgija i dalje postoji. Tako oni, koji su ljubitelji estetike ovog perioda imaju jedinstvenu mogućnost da se ukrcaju na voz u Švajcarskoj u kome je očuvana estetika "Prelepe ere".

Put kroz prelepe krajolike Švajcarske u ovoj jedinstvenom vozu od Gštada do Zvaisimena u prvoj klasi košta 21.49 dok je u drugoj klasi karta samo 12.55 evra. Putovanje od nešto više od pola sata omogućava putnicima da uživaju u luksuzu davno poršlih vremena.

(Telegraf Biznis)

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>