• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

PETA SEZONA PROGRAMA "NIS ENERGY": Kompanija NIS za novu energiju budućih eksperata

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija NIS, jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji, organizovala je danas konferenciju kojoj je prisustvovalo više od 350 mladih, pružajući im priliku da steknu nova znanja i kontakte na početku svoje poslovne karijere

  • 0
NIS Energy Foto: Promo/ Za NIS Nikola Žakula

Skupu u Poslovnom centru NIS-a u Beogradu prisustvovali su diplomci i master studenti domaćih fakulteta koji su se do sada prijavili na konkurs programa "NIS Energy" putem kog kompanija angažuje mlade bez radnog iskustva.

Cilj konferencije bio je da se što veći broj mladih osnaži za tržište rada, čuje iskustva i predavanja stručnjaka iz različitih oblasti, upozna sa iskustvima starijih kolega. Na početku skupa prisutnima se obratila Alisa Evsina, HR direktorka kompanije NIS, koja je govorila o svojim iskustvima sa početka karijere, važnosti stalnog usavršavanja i učenja, kao i o uspesima koje je ostvarila na svom poslovnom putu.

Alisa Evsina, HR direktor NIS Alisa Evsina, HR direktor NIS/ Foto: Promo/ Za NIS Nikola Žakula

Na konferenciji su takođe govorili Sonja Ćetković, direktorka Infostuda, Nikola Milosavljević i Miljana Nikolić iz HR fabrike, Katarina Šonjić Vujić, konsultant iz oblasti brenda poslodavca (employer branding) i Tanja Šokčić, poslovni konsultant i trener. Prisutni su mogli da čuju i iskustva starijih kolega iz kompanije NIS koje su učestvovale na panelu pod nazivom "Svaki ekspert je bio početnik", što je ujedno i slogan pete sezone programa "NIS Energy".

Ovogodišnji konkurs programa kompanije NIS otvoren je do 20. oktobra, a posao će dobiti 25 izabranih kandidata. Oni sa kompanijom potpisuju jednogodišnji ugovor o radu i počinju da rade u januaru 2025. godine. Nakon isteka programa polaznicima se otvara mogućnost stalnog zaposlenja u NIS-u, ukoliko za to postoji obostrani interes. U prethodne četiri sezone "NIS Energy" posao u NIS-u je dobilo 80 mladih.

NIS Energy Foto: Promo/ Za NIS Nikola Žakula

Tokom trajanja programa polaznici imaju mnoštvo mogućnosti za sticanje iskustva i znanja u različitim organizacionim jedinicama u naftnoj industriji. Svi kandidati imaće podršku svog mentora koji će im pomagati u adaptaciji na novu sredinu, ali i voditi ih kroz unapred kreiran plan razvoja do kraja programa. Nakon šest meseci u kompaniji, polaznici će dobiti priliku da pripreme projekat iz odabrane oblasti koji će na kraju programa prezentovati menadžmentu svog sektora. Više o programu "NIS Energy" zainteresovani mogu videti na sajtu kompanije NIS.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Vučić: Potpisaćemo sa SAD značajan energetski ugovor sledeće srede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>