• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpkinja započela život na selu, pa zakukala: "Seljaci su vrlo kvarni, 'dobre seljačke duše' - malo sutra"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Jeste muka, ali popiti kafu u dvorištu i uživati u prirodi nema cenu", jedan je od komentara ispod njene objave

  • 0
zbunjena devojka selo Foto: Shutterstock

Književnica iz Srbije, Ariana Stam, podelila je na svom profilu "X",  iskustva o životu na selu, i malo je reći da nije oduševljena.

Ona se požalila na konstantnu potrebu za održavanjem dvorišta, uz napomenu da svaki trud brzo propadne zbog vremenskih uslova.

- Život na selu, za ženu koja pojma nema o selu, je čista agonija. Taman sredim prednje dvorište, napadaju kišurine i ono pozadi sve zaraste. Taman sredim pozadi, ono napred zaraste. Konstantno nešto radim, a ništa se ne vidi. Tri meseca me bole šake od držanja kojekakvih sprava u rukama. Ako sve batalim biće džungla za dve nedelje. A kad je džungla onda je puno napasti. Ima svega, od zmija, guštera, paukova, kojekakvih buba, krpelja. Ozbiljno je naporno svaki dan. Đubre mi je strašan problem. Mora da se zapali, a nemam iskustva sa paljenjem. Nemam ni snage da iskopam rupu i u toj rupi da sve pospem benzinom. Za sve što ne mogu sama treba da se plati. Onaj što je kosio poslednji put me prevario. Te sitne seljačke prevare mi posebno idu na živce. Stalno moraš da budeš na oprezu zbog zlih namera. Umorna sam od te vrste pripravnosti - istakla je oan.

Na njen tvit nadovezali su se i drugi koji su se složili da život na selu nije nimalo lak.

"Muka je i za muško koje ne zna šta je selo. Voleo bih da mnogi pročitaju tvoje tvitove o selu a posebno oni koji selo gledaju kroz prizmu vikend odlaska i prikupljanja domaćih proizvoda Ako ti je za utehu, biće ti lakše kad 'uđeš u trening'", "Mene je čovek iz obližnjeg naselja odrao. S mojim trimerom i mojim benzinom mi pokosio dvorište, zaoštrene kočiće pobio u zemlju i doterao sa tuđom zapregom tuđe đubre i naplatio mi sedam hiljada", "Jeste muka, ali popiti kafu u dvorištu i uživati u prirodi nema cenu. Ne morate da radite svaki dan, nego kad možete i hoćete", "Seljaci znaju da budu vrlo kvarni! Kao 'dobre seljačke duše', aha - malo sutra", pisalo je u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: Potpisaćemo sa SAD značajan energetski ugovor sledeće srede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>