• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Beogradskom sajmu od ponedeljka sajmovi energetike i zaštite životne sredine

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sajmovi će, kako je saopšteno sa Beogradskog sajma, biti održani u Hali 3 i trajaće do 16.oktobra

  • 0
Beogradski sajam hala 1 Foto: Shutterstock

Na Beogradskom sajmu ponedeljka će biti otvaren 19. Međunarodni sajam energetike i 20. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ecofair a otvoriće ih državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Stefan Srbljanović i državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić.

Sajmovi će, kako je saopšteno sa Beogradskog sajma, biti održani u Hali 3 i trajaće do 16.oktobra.

Sajam energetike biće održan pod sloganom "Poruka je u prirodi" i na njemu više od 50 domaćih i stranih izlagača iz desetak zemalja, treba da pokažu da stabilan i pouzdan pristup energiji direktno utiče na industrijsku proizvodnju, poslovanje, transport i svakodnevni život građana.

Ova sajamska manifestacija okuplja stručnjake, preduzeća, kompanije, organizacije, investitore i donosioce odluka iz različitih sektora energetske industrije kako bi prikazali najnovija dostignuća u oblastima kao što su obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, pametne mreže, skladištenje energije, usluge i rešenja koja mogu pomoći u poboljšanju održivosti i sigurnosti u sektoru energetike i druge inovacije.

20. Sajam ekologije Ecofair potencira еkološkе faktore, koji igraju sve značajniju ulogu u projektovanju i razvoju novih energetskih izvora.

U svetlu klimatskih promena i sve strožih regulativa, održivost postaje ključni kriterijum u odabiru tehnologija i pristupa za proizvodnju energije.

Institucije, proizvođači opreme, distributeri, recikleri, operateri, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatori otpada, stručna javnost traže i nude odgovore o primernim održivim praksama, proizvodima i rešenjima koja doprinose zaštiti životne sredine, obnovljivim izvorima energije, recikliranju i upravljanju otpadom, energetskoj efikasnosti, zelenoj gradnji, inovativnim tehnologijama i drugim ekološki prihvatljivim inicijativama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Evo koliko košta Rolex, koji je Baka Prase poklonio Karleuši

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>