• 6

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više javno tužilaštvo ispituje poslovanje Deleza, Merkatora, Univereksporta i DIS-a

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U postupku će biti ispitana povreda konkurencije

  • 6
Supermarket, prodavnica, kupovina, korpa , potrošačka korpa Foto: Shutterstock

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu formiralo je predmet povodom informacija iz Zaključka Komisije za zaštitu konkurencije Srbije kojim se pokreće postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv četiri privredna društva - "Delez", "Merkator S", "Univereksport-import" i "DIS", zbog provera da li se u postupcima ovih društava eventualno stiču i elementi krivičnog dela, potvrđeno je za Telegraf u tom tužilaštvu.

U pitanju je krivično delo zaključenje restriktivnog ugovora iz člana 229. Krivičnog zakonika.

Kako je potvrđeno za Telegraf, tužilaštvo je Sektoru tržišne inspekcije Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine podnelo zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja u vezi sa inspekcijskim nadzorom i kontrolama izvršenim nad četiri privredna društva u periodu od 2016. godine do 2024. godine, u pogledu načina vršenja prometa roba i usluga, formiranja maloprodajnih cena, sprečavanja konkurencije i drugog.

Od Komisije za zaštitu konkurencije je zatraženo da tokom postupka ispitivanja obaveštava tužilaštvo o rezultatima preduzetih radnji i mera, prikupljenim podacima kao i o konačnoj odluci imajući u vidu da zaključenje restruktivnog sporazuma iz člana 10. Zakona o zaštiti konkurencije pod određenim uslovima može da ima elemente krivičnog dela.

(Telegraf Biznis)

Video: Newsmax televizija počela sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    15. oktobar 2024 | 13:57

    Dovedete lepo zakon da u drzavi Srbiji maksimalna marza moze da bude 20% pa ko hoce da radi neka radi.Ko nece neka pakuje krpice.Svuda je jeftinije nego kod nas.U Nemackoj Grckoj Crnoj Gori.Samo ovaj ludi narod cuti.Cede ga ko suvu bulovinu.Al sad vec slabo kaplje

  • Ccc

    15. oktobar 2024 | 15:29

    Neka ispitaju malo i kako se ponašaju prema radnicima i koliko ih isplaćuju, pošto zadržavaju radnike prekovremeno a ne plaćaju prekovremeni rad, ne plaćaju popise, ne plaćaju svima državne praznike, skraćuju radne sate u listama, itd. Na sve to ih maltretiraju psihički, ponižavaju, vređaju, prete, ucenjuju... Ali, sve je to dogovor sa državom, kako dogovore "najbolje" cene, tako dogovore i regularne cene, i akcijske cene, i sve drugo.

  • MILOSCIMESA

    15. oktobar 2024 | 15:03

    MOGU MISLITI A PLATE U MAKSIJU 52.000,00 RSD..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>