• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kataoke: Uskoro još jedna investicija u Srbiji koja ima strateški položaj za Japan

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na poslovnom forumu Srbija-Japan koji se danas održava u Palati Srbija prisutno je više od 100 predstavnika iz 74 japanske kompanije, rekao je Kataoke

  • 0
vucic Foto: Tanjug/live

Predsednik Japanske organizacije za spoljnu trgovinu DŽETRO Susumu Kataoke rekao je danas da se nada da će Srbija uskoro dobiti još jednu japansku investiciju i istakao da Srbija u kontekstu geopolitičkkih tenzija u svetu ima strateški položaj za japanske kompanije.

Kataoke je, na Poslovnom forumu Srbija-Japan, rekao da japanske kompanije imaju veliko interesovanje za ulaganje u našu zemlju.

Na poslovnom forumu Srbija-Japan koji se danas održava u Palati Srbija prisutno je više od 100 predstavnika iz 74 japanske kompanije, rekao je Kataoke.

Prema njegovim rečima, na forumu učestvuju kompanije su iz raznih sektora kao što su informacina oprema, infrastruktura, građevinarstvo, finansije, a od prisutnih firmi njih 28 ima sedišta u Evropi, među kojima su i one koje se bave proizvodnjom farmaceutske opreme, inženjeringom i slično.

On je istakao da se nada da će se uskoro videti rezultat ove posete u vidu novih investicija u Srbiji.

Kataoke je istakao da je primetan porast japanskih investicija u Srbiji u prethodnom periodu, kao što su kompanije Nidek, NTD Data, Nikon Express, Toyota i druge.

- Primećujemo prednosti vaše zemlje, u izuzetnom IT sektoru i razvijenom startap eko sistemu. Imate jako talentovane ljudske resurse i niske troškove radne snage. Čuo sam i da je mnogim Japancima lepo u Srbiji, dok ambasadori naših zemalja zajedno rade na unapređenju bilateralnih odnosa i to je jedan od razloga zašto smo došli sa ovako velikom delegacijom - rekao je Kataoke.

Dodao je da su na forumu prisutni predstavnici delegacija iz različitih sektora - od proizvodnje, farmaceutske industrije, logistike, infrastrukture, arhitekture, finansijske institucije do informaciono-komunikacionih tehnologija.

- Od 74 prisutnih kompanija, 28 ima pedstavništvo u Evropi - rekao je on.

Kataoke je poručio predsedniku Vučiću da je privilegija da razgovara sa njim i zahvalio na čarter letu koji je omogućen članovima japanske delegacije.

- Mi bez toga ne bismo mogli da dovedemo delegaciju - poručio je Kataoka Vučiću.

Kataoke je rekao da će se izložba Osaka Expo održati sledeće godine u Japanu, dok specijalizovani Expo biti održan 2027. godine u Beogradu.

- Sledeće godine će poslovni kontakti nastaviti da rastu, te ćemo stvoriti poslovne saveze sa različitim korporacijama. To je odlična prilika da se promovišu veze naših zemalja, što će uz Vašu poruku voditi ka rezultatima - rekao je Kataoke Vučiću.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Poseta japanske delegacije Comtrade-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>