• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devizni priliv od turizma u prvih 8 meseci 1,9 milijardi evra

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

13 odsto više nego u istom periodu 2023

  • 0
Marija Labović Foto: TOS

Devizni priliv od turizma u prvih osam meseci ove godine, u periodu od januara do avgusta, iznosio je 1,9 milijardi evra, što je za 13 odsto više nego u istom periodu 2023, najnoviji su podaci Narodne banke Srbije (NBS).

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović ističe da svi koji rade na promociji turizma zemlje, ali i naši građani, treba da budu ponosni na ovakve rezultate, koji su iz godine u godinu sve bolji.

-Već smo, prema podacima za prvih šest meseci ove godine, mogli da predvidimo da će nam 2024. biti još i bolja od rekordne 2023. Ovakvi rezultati me raduju jer su nam oni pokazatelj da je ono što radimo apsolutno ispravno i motiviše nas da iz godine u godine budemo sve bolji u promociji naše zemlje kao turističke destinacije – poručila je Labović.

Podsetimo, prema podacima NBS, devizni priliv od turizma za celu 2023. godinu iznosio je 2,5 milijardi evra, što je bilo za 8 odsto više nego 2022.

(Telegraf Biznis)

Video: Poseta japanske delegacije Comtrade-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>