• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kruna Gavović: Sreća zaposlenih je ključ uspeha kompanije

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Društvena odgovornost može poboljšati iskustvo zaposlenih, povećati motivaciju, izgraditi lojalnost u radnom okruženju i dovesti do veće produktivnosti", poručila je Kruna Gavović

  • 0
Kruna Gavović Foto: Privatna arhiva

BALANCE Konferencija će se održati sutra, a istoj će prisustvovati i ministar trgovine, Tomislav Momirović. Upravo o značaju konferencije, šta ona predstavlja, ali i koliko zadovoljstvo zaposlednih privatnim životom utiče na poslovni, za Telegraf Biznis pojasnila je upravo Kruna Gavović, osnivač "Balance Company".

Kako je Gavović istakla, radno okruženje zbog digitalizacije konstantno je pod pritiskom promena, međutim, zaposleni pored prilagaođavanja, često imaju problem balaniranja između karijere i porodično-društvenog života, što i te kako tiče na uspeh kompanije.

  • Zašto je danas posebno važan work-life balance?

- Najveći izazov koji svaki zaposleni ima je balansiranje karijere, porodice, slobodnog vremena i društvenog života. Potrebna nam je ogromna energija da bismo postigli ravnotežu u životu.

Disbalans može uticati i na zaposlene i na kompaniju u kojoj rade. Zaposleni su ključni za procese rada i dugoročan uspeh kompanije, te ih uvek treba tretirati izvanradnog okruženja, a cilj je da im se pruži prilika da u potpunosti uživaju u najznačajnijim trenucima u svom životu.

Kada prepoznajemo zaposlene kroz njihov emotivni i socijalni aspekt, tada povećavamo i njihovu lojalnost. Naše iskustvo pokazuje da ljudi žele da rade za organizacije koje poštuju ravnotežu između posla i privatnog života. Potreba za balansom između posla i privatnog života pogađa ne samo žene, već i muškarce. Shodno tome, treba da ulažemo u sreću zaposlenih i, kao što uvek kažemo, treba da promenimo kulturu saradnje sa zaposlenima, što podrazumeva to da zaposlenog ne posmatramo kao ljudski resurs, već kao čoveka, tako da i zaposleni i kompanija mogu da pobede!

  • Fokusirani ste na usluge sertifikacije "Family Friendly Enterprise" i "Socially Responsible Employer". Kako vaša kompanija može pomoći organizacijama da postignu work-life balans i da budu društveno odgovorne?

- Kao što je i sam naziv naše kompanije – BALANCE COMPANY – tako je i naš najveći fokus na kreiranju i unapređenju work-life balans kulture i društvene odgovornosti. Koncept "FamilyFriendly Enterprise" i "Socially Responsible Employer" sertifikacije je preko naše kompanije, a u saradnji sa našim partnerima iz Slovenije, Ekvilib Inštitutom, dostupan kompanijama u Srbiji i regionu, kako bi brzo i lako u svojoj organizaciji omogućili svojim zaposlenima da žive i rade u skladu sa najboljom praksom evropskih kompanija.

Društvena odgovornost može poboljšati iskustvo zaposlenih, povećati motivaciju, izgraditi lojalnost u radnom okruženju i dovesti do veće produktivnosti. Najveće prednosti ovih sertifikacija su ravnoteža između privatnog i poslovnog života, unapređenje društvene odgovornosti i njen pozitivan uticaj nadruštvo i životnu sredinu, povećana prepoznatljivost brenda ipoverenje javnosti, povećana lojalnost kupaca i osoblja, kao ipojačana konkurentska prednost i veća održivost. Istovremeno, rad je humaniji i prijatniji, a reputacija i produktivnost kompanijesu porasli. "Family Friendly Enterprise" i "Socially Responsible Employer" koncept implementiraju vodeće kompanije iz oblastitelekomunikacija, IT, finansija, medija, autoindustrije, FMCG idrugih oblasti poslovanja.

  • Organizujete BALANCE Konferenciju. Sa kojim temama i konkretno primenljivim alatima za unapređenje korporativne kulture će učesnici moćidetaljnije da se upoznaju na konferenciji?

- Razgovaraćemo o tome kako se nosimo sa pritiskom da budemo najbolji u svemu i da li smo u tom smislu u mogućnosti da ostvarimo work-life balance. Od lidera vodećih kompanija u svojoj oblasti ćemo čuti na koji načini u kojoj meri lideri doprinose promovisanju Family Friendly okruženja u okviru organizacije, kao i to kako benefiti za zaposlene postaju benefiti za samu kompaniju. Na panelu posvećenom društvenoj odgovornosti, čućemo šta javnost očekuje od jedne kompanije da bi je smatrala društveno odgovornom i da li društveno odgovorne inicijative treba birati prvenstveno u skladu sa očekivanjima javnosti ili u odnosu na procene kompanije. Otkrićemo i koji su najznačajniji benefiti korporativne filantropije. Poslednje, ali ne najmanje važno, govorićemo o korporativnoj digitalnoj odgovornosti i uticaju digitalizacije na work-life balans, kroz digitalne strategije koje se usaglašavaju sa CSR i ESG politikama kompanije.

  • Konferenciju će otvoriti ministar Momirović. Na koji način državni sektor može da utiče na kreiranje zdravije poslovne sredine?

- Uz rekordne brojke koje beleže i domaća i inostranatrgovina, kao i bruto društveni proizvod, može se reći da naša država nikada nije bila bolje uklopljena u svetsko tržište.

Primena najviših standarda, posebno u oblasti HR-a, Family Friendly Enterprise sertifikacije, kao i društveno odgovornog poslovanja, ne samo da unapređuje radnu sredinu, već je osnova za podizanje efikasnosti i konkurentnosti naše privrede na globalnom tržištu. Oni donose jasnu strukturu, merila i transparentnost, omogućavajući zaposlenima da rade u bezbednim, pravičnim i podsticajnim uslovima, a naši privredni subjekti dobijaju prepoznatljivost i prihvaćenost u privredi i trgovinina svetskom nivou.

(Telegraf Biznis)

Video: Vila Meljak ili Menhetn: Čist luksuz u predgrađu Beograda, cena prava sitnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>